Groentenspiesjes op de BBQ met steak - Vegetable skewers on the BBQ with steak

English version in red




Hallo,

Van zodra het mooi weer is, profiteer ik ervan om buiten de eten en te koken. Ik heb de BBQ weer aangestoken en heb groentenspiesjes gemaakt met aardappels, courgette, paprika en champignons.
Daarbij heb ik een sappige steak geserveerd die ik ingesmeerd heb met een speciale kruidenmix. Daarbovenop heb ik ook nog een lekkere kruidenboter gemaakt om over het gegrilde vlees te laten smelten. Heerlijk!
Heb je liever een stukje vis dan kan dat uiteraard ook perfect.

Hi,
When it's a sunny day, as it was yesterday, I enjoy cooking and eating outside in the garden. I lit the BBQ again and made vegetables skewers with potatoes, zucchini, red bell pepper and mushrooms.
In addition, I served a juicy steak that I smeared with a special homemade herbal mix. In addition, I also made a delicious herb butter to melt over the grilled meat. Delicious!
If you prefer fish, you can ofcourse replace the steak by any fish you like.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (2)

Voor de groentenspiesjes - For the vegetable skewers
  • voorgekookte aardappelschijfjes - pre-cooked potato slices
  • 1/2 courgette - 1/2 zucchini
  • 1/2 rode paprika - 1/2 red bell pepper
  • 4 à 5 champignons - 4 to 5 mushrooms
  • 1 el gedroogde oregano, rozemarijn en tijm - 1 tbsp dried oregano, rosemary and thyme
  • snufje cayennepeper - a pinch of cayenne pepper
  • olijfolie - olive oil
  • zout - salt
Voor de vleeskruiden - For the homemade steak seasoning
  • 1/2 kl zeezout - 1/2 tsp sea salt
  • enkele zwarte peperkorrels - some black peppercorns
  • 1 teentje geperste knoflook - 1 crushed clove of garlic
  • een klein beetje fijngesneden ajuin - a little bit finely chopped onion
  • 1/2 kl venkelzaad - 1/2 tsp fennel seeds
  • 1/8 kl rode chili pepervlokken - 1/8 tsp red chili pepper flakes
Voor de kruidenboter - For the herb butter
  • een klomp gezouten boter op kamertemperatuur - 1 stick salted butter at room temperature
  • 1 el fijngehakte verse rozemarijn - 1 tbsp finely chopped fresh rosemary
  • 1 el fijngehakte verse tijm - 1 tbsp finely chopped fresh thyme
  • 2 el gehakte peterselie - 2 tbsp chopped parsley
  • 1 teentje geperste knoflook - 1 crushed clove of garlic
  • 1/2 kl van de zelfgemaakte vleeskruiden - 1/2 tsp of the homemade steak seasoning
En uiteraard 2 lekkere steaks.
And ofcourse 2 juicy steaks.
Zo ga je te werk - Instructions

Maak eerst de groentenspiesjes. Als je houten stokjes gebruikt, leg ze dan eerst even in water. Zo gaan ze minder snel verbranden op de BBQ.
Start with the vegetables skewers. If you use wooden sticks, soak them in some water for a few minutes. Thus they burn less quickly on the BBQ.

Snij de champignons in 2 (je kunt ze ook in hun geheel laten), de paprika in stukken en de courgette in plakken. Rijg ze afwisselend met de aardappelschijfjes aan het stokje. Ik heb 2 aardappelschijfjes samengestoken.
Cut the mushrooms into 2 (or leave them in 1 piece), the bell pepper in pieces and the zucchini in slices. Stick the vegetables on the skewers, in any order you wish. I have put together 2 potato slices.
Maak nu de marinade voor de groentenspiesjes. Doe wat olijfolie in een kommetje. Voeg 1 el rozemarijn, tijm en oregano toe (1 el in totaal). Nog een snufje cayennepeper en wat zout en het is klaar. Strijk dit mengsel met een borsteltje op de groentenspiesjes.
Now make the marinade for the vegetable skewers. Put some olive oil in a bowl. Add 1 tablespoon of rosemary, thyme and oregano (1 tbsp in total). Another pinch of cayenne pepper and some salt, whisk it all together and it is ready. Baste the skewers with this marinade.
Maak nu de speciale vleeskruiden. Neem een vijzel en doe er het grof zout in samen met enkele zwarte peperkorrels, 1 teentje geperste knoflook, een klein beetje fijngesneden ajuin,
1/2 kl venkelzaad, 1/8 kl rode chili pepervlokken. Stamp alles fijn in de vijzel en klaar.
Now make the homemade steak seasoning. Take a mortar and put in the coarse salt together with some black peppercorns, the squeezed garlic, the chopped onion, the fennel seeds and the red chili pepper flakes and grind it up with the pestle.
Smeer de steaks in met wat olijfolie en daarna met de zelfgemaakte vleeskruiden.
Smear the steaks with some olive oil and then with the homemade steak seasoning.

Maak nu de kruidenboter. Doe een klomp gezouten boter op kamertemperatuur in een bord. Voeg 1 el fijngehakte verse rozemarijn, 1 el fijngehakte verse tijm, 2 el gehakte peterselie, 1 teentje geperste knoflook en 1/2 kl van de zelfgemaakte vleeskruiden toe en mix alles goed. Ik doe dat meestal met mijn handen.
Time for the herb butter. Put 1 stick of salted butter at room temperature on a plate. Add the finely chopped fresh rosemary, the fresh thyme, the chopped parsley, the crushed garlic and 1/2 tsp of the homemade steak seasoning and mix well. I usually do that with my hands but you can also use a fork.

Als je nog kruidenboter zou over hebben, kun je die het best bewaren in huishoudfolie in de koelkast.
If you have some herb butter left, store it in some household foil in your fridge. Leg de groentenspiesjes en de steaks 8 à 10 minuutjes op de BBQ.
Put the vegetable skewers and the steaks on the BBQ for 8 to 10 minutes.

Bon appétit!









Reacties