Pasta met courgette en champignons - Pasta with zucchini and mushrooms

English version in red




Goeieavond,

Deze vegetarische pasta heeft alles: je maakt hem klaar in 1 kookpot, pasta inbegrepen, het is snel klaar en bovendien ook nog eens lekker licht.

Good evening,
This vegetarian pasta has everything: you prepare it all together in 1 skillet, pasta included, it is ready in no time and also very light.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 200 g champignons - 200 g mushrooms
  • 1/2 courgette - 1/2 zucchini
  • 1/2 ui - 1/2 onion
  • 1/2 rode paprika - 1/2 red bell pepper
  • 1 teentje knoflook - 1 clove of garlic
  • 5 g verse tijm - 5 g fresh thyme
  • 150 g spaghetti - 150 g spaghetti
  • 1 groentebouillonblokje - 1 cube vegetable stock
  • 1 citroen - 1 lemon
  • 50 ml lichte room - 50 ml light cream
  • 40 g parmezaan - 40 g parmesan cheese
  • peper en zout - pepper and salt


Zo ga je te werk - Instructions

Snij de champignons in plakjes. Snij de courgette overlangs door en snij in plakjes. Pers de knoflook. Snij de rode paprika en de ui in stukjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Cut the mushrooms into slices. Cut the zucchini in two and then into slices. Squeeze the garlic. Cut the red bell pepper and onion into pieces. Use only the leaves of the thyme.
Stoof alles even kort aan in een beetje olijfolie.
Cook everything a few minutes in some olive oil.

Voeg 500 ml water toe alsook de spaghetti. Verkruimel de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 9-11 minuten koken. 
Add 500 ml of water as well as the spaghetti. Sprinkle the vegetable stock and let it come to the boil. Boil for 9-11 minutes.

Rasp ondertussen de zeste van de citroen. Als de spaghetti gaar is, voeg de room, de helft van de parmezaan en de helft van de citroenzeste toe. Breng op smaak met peper en zout. 
In the meanwhile, remove the zest of the lemon. When the spaghetti is cooked, add the cream, half the parmesan and half the lemon zest. Season with salt and pepper.

Serveer de pasta met de rest van de parmezaan en de citroenzeste erover gestrooid naar eigen smaak.
Serve the pasta with the rest of the parmesan and the lemon zest.

Bon appétit!



Reacties