Kaneelbroodjes - Cinnamon rolls

English version in red




Goeiemiddag

Vanmorgen had ik zin in een zoet ontbijtje. Ik heb kaneelbroodjes gemaakt. Ook heel lekker bij de koffie.

Good afternoon
This morning I was dying for a sweet breakfast. I have made cinnamon rolls. Also very nice with coffee or tea.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (+/- 20 broodjes/rolls)
  • 750 gram bloem - 750 g of flour
  • 1/2 theelepel zout - 1/2 tsp of salt
  • 1 ei - 1 egg
  • 400 ml lauwwarme melk - 400 ml warm milk
  • 7 gram droge gist - 7 g dry yeast
  • 50 gram roomboter - 50 g of butter
  • 100 gram rozijnen - 100 g of raisins
  • 75 gram bruine suiker + iets extra’s - 75 g of brown sugar
  • 2 theelepels kaneel - 2 tsp of cinnamon
Zo ga je te werk - Instructions

Doe de bloem samen met het zout en het ei in een kom en roer door elkaar.
Warm de melk een klein beetje op en roer de gist er doorheen totdat het helemaal is opgelost.
Roer de melk door de bloem en kneed er met je handen een samenhangend deeg van.
Kneed het deeg nog een paar minuten goed door.
Put the flour together with the salt and egg in a bowl and stir together.
Heat the milk slightly and stir the yeast until it is completely dissolved.
Stir the milk through the flour and knead a cohesive dough with your hands.
Knead the dough for a few minutes.
Leg het deeg in een kom en dek af met een theedoek. Laat voor 40 minuten rusten.
Put the dough in a bowl and cover with a cloth. Allow to rest for 40 minutes.

Strooi een beetje bloem op het werkblad en rol het deeg uit totdat je een rechthoekige lap hebt van ongeveer 50 x 60.
Sprinkle some flour on the worktop and roll the dough until you have a rectangular of about 50 x 60.
Roer de bruine suiker, rozijnen en de kaneel door de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over het hele deegvlak.
Stir the brown sugar, raisins and cinnamon through the melted butter. Divide this mixture over the entire dough.

Rol het deeg vanaf de zijkant (lange kant) op totdat er een ‘worst’ ontstaat. Doe dit niet te strak maar druk het het laatste stukje voorzichtig aan zodat de rol niet kan open gaan.
Roll the dough from the side (long side) until a "sausage" is created. Not too tight, but press the last piece carefully so that the roll can not open.
Snijd de rol nu in plakken van ongeveer 2,5 cm.
Now cut the roll into slices of about 2.5 cm.

Leg bakpapier op de ovenplaat.
Place baking paper on the oven plate.

Doe een klein beetje bruine suiker (hoeft maar heel weinig te zijn) in een bakje en dip elk plakje deeg er heel even op de zijkant (open kant) in.
Put a little bit of brown sugar in a bowl and dip each slice of dough (open side).

Leg de plakken deeg op de zijkant op het bakpapier en laat nog 20 minuten met een theedoek er overheen rusten.
Place the slices of dough on the baking paper and allow it to rest for another 20 minutes covered with a towel.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Preheat the oven to 180 degrees.

Plaats de ovenplaat ongeveer 25 minuten in de oven, totdat de broodjes gaar en goudbruin zijn.
Place the oven plate in the oven for about 25 minutes until the rolls are cooked and golden brown.

Haal de broodjes uit de oven en laat afkoelen. 
Remove the buns from the oven and allow to cool down.

Bon appétit!

Reacties