Pompoensoep met kerrie - Pumpkin soup with curry powder

English version in red




Goeiemiddag,

Pompoensoep is een populaire soep.... maar dan in de herfst, tegen Halloween. Ik ben nu al de gelukkige eigenaar geworden van een vers pompoentje en heb er dan ook meteen een lekkere soep van gemaakt. Ik had ergens gelezen dat pompoen en kerrie heel goed samengaan, dus heb ik dat even geprobeerd. Je kunt er ook altijd tomaten of wortels aan toevoegen, maar ik heb mij enkel bij pompoen gehouden.

Good afternoon,
Pumpkin soup is a popular soup .... but then in autumn, when it's Halloween. I have already become the lucky owner of a fresh pumpkin and immediately made a delicious soup. I read somewhere that pumpkin and curry are a very good match, so I tried it. You can also add tomatoes or carrots, but I only used pumpkin.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients
  • 800 g pompoen in stukjes gesneden zonder schil - 800 g pumpkin in pieces without peel and seeds
  • 1 eetlepel kerriepoeder - 1 tbsp curry powder
  • 2 uien - 2 onions
  • 2 teentjes knoflook - 2 cloves of garlic
  • 1 ¼ liter kippenbouillon (eventueel kan groentenbouillon ook) - 1 1/4 l chicken or vegetable stock
  • peterselie - parsley
  • room - cream
  • zout en peper - salt and pepper
  • olijfolie - olive oil
Zo ga je te werk - Instructions

Snij de uien, de look en de pompoen in stukken (verwijder de pel en de zaden).
Chop the onions, the cloves of garlic and the pumpkin (remove peel and seeds)
Doe een scheutje olijfolie in de pan en zet op het vuur.
Bak de knoflook en de gesnipperde uien licht aan en vervolgens de kerriepoeder.
Put some olive oil in a skillet and put it on the fire.
Bake the garlic and the shredded onions lightly and add the curry powder.
Voeg nu de pompoen en de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Add the pumpkin and chicken (vegetable) stock and bring to the boil.
Laat het geheel koken voor ongeveer 20 minuten tot de pompoen zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
Let it cook for about 20 minutes until the pumpkin is soft.
Mix the soup with a bar mixer. and season with salt and pepper.

Giet de soep in een soepkom en garneer met verse peterselie en een scheutje room.
Pour the soup into a soup bowl and garnish with fresh parsley and a spoonful of cream.

Bon appétit!




Reacties