Appel-, kaneelrol met zelfgemaakte bladerdeeg - Apple cinnamon sugar puff pastry (homemade puff pastry)
English version in red
Hallo,
Ik had vandaag zin om iets te bakken. Ik had appels, ik had kaneel, ik had suiker, maar ik had geen bladerdeeg. Dus besloot ik om zelf bladerdeeg te maken. Ik had dat nog nooit gedaan maar het is echt poepsimpel. Uiteraard kun je ook kant-en-klare bladerdeeg gebruiken. Maar ik geef toch even het recept mee. De opgegeven ingrediënten zijn voor 1 kg bladerdeeg. Voor mijn appel-, kaneelrol heb ik een vierde van de ingrediënten gebruikt. Je kunt het deeg goed invriezen; leg wel een vel plasticfolie tussen de individuele bladerdeegvellen, anders gaat het plakken. Wikkel uiteindelijk het hele bladerdeegpakket in met plasticfolie tegen uitdrogen, en leg in de vriezer.
Hey,
Today I wanted to bake something. I had apples, I had cinnamon, I had sugar, but I did not have puff pastry. So I decided to make puff pastry myself. I never did that before but it's really easy peasy. Of course you can also use ready-made puff pastry. But I just give you the recipe. The specified ingredients are for 1 kg of puff pastry. For my apple, cinnamon roll I used a fourth of the ingredients. You can freeze the dough well; place a sheet of plastic film between the individual sheets, otherwise it will stick together. Finally wrap the whole puff pastry package with plastic foil, and put in the freezer.
Dus voor 1 kg bladerdeeg - So for 1 kg puff pastry
Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout erdoor. Snij met een mes de koude boter in klontjes, en voeg toe. Schenk wat water erbij, en begin met een elektrische mixer met kneedhaken te mixen. Voeg geleidelijk meer koud water toe. Kneed tot een bal; er mogen geen klontjes meer in zitten. Wikkel de deegbal in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Bestuif een werkblad met bloem, en pak een deegroller. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een grote lap. Het geheim van goed bladerdeeg is het vaak te vouwen en weer plat te rollen. Vouw het deeg dus meerdere keren dubbel (vouw soms 2 tot 3 keer dubbel) en ga er weer met de deegroller overheen om er een grote lap van te maken. Je merkt vanzelf dat het deeg soepeler wordt, na ong 5 minuten rollen. Snij het deeg dan in de gewenste grootte.
Sieve the flour into a large bowl and add the salt. Cut with a knife the cold butter into small lumps, and add. Add some water, and start kneading with an electric mixer. Add gradually more cold water. Knead to a ball; There should be no more lumps in it. Wrap the doughball into plastic foil and put in the fridge for 1 hour.
Put some flour on your kitchen worktop and grab a rolling pin. Remove the dough from the refrigerator and roll it out into a large sheet. The secret of good puff pastry is to keep on folding it and flatten it again. Fold the dough twice (fold sometimes 2 to 3 times double) and flatten it again with the rolling pin to make a large sheet. You will notice that the dough becomes smoother, after about 5 minutes of rolling. Then cut the dough into the desired size.
Ziezo, ons bladerdeeg is klaar. Nu gaan we aan de slag met de appel-, kaneelrol.
So, our puff pastry is ready. Now we are going to start with the apple, cinnamon roll.
Ingrediënten - Ingredients
Bereidingswijze - Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.
Schil de appels en snij ze in blokjes. Smelt de boter in een pan en bak de blokjes appel met de kaneel 5 min. Laat afkoelen.
Peel the apples and cut them into cubes. Melt the butter in a pan and bake the apple cubes with the cinnamon for 5 minutes. Let it cool down.
Maak het bladerdeeg zoals hierboven beschreven of neem een kant-en-klare versie en rol het uit op een bakplaat. Schep het appelmengsel erop (net niet in het midden), bestrooi met 3 el suiker en vouw het deeg dicht. Begin met de zijkanten een klein beetje over het mengsel toe te vouwen en dan rol je voorzichtig het deeg over het mengsel. De zijkanten zijn dan mooi gesloten. Zorg dat de naad onderaan zit.
Make the puff pastry as described above or take a ready-made version and roll it on a baking sheet. Spoon the apple mixture on it (just not in the middle), sprinkle with 3 tablespoons of sugar and fold the dough. Start folding the dough with the sides slightly over the mixture and then carefully roll the dough over the mixture. The sides are then nicely closed. Make sure the seam is at the bottom.
Bestrijk de rol met een beetje eigeel en strooi 1 el suiker erover. Bak zo'n 30 à 40 minuten in het midden van de oven of tot hij mooi goudbruin is.
Smear the roll with some egg yolk and sprinkle 1 tbsp sugar on top. Bake for 30 to 40 minutes in the middle of the oven or until it is beautifully golden brown.
Hallo,
Ik had vandaag zin om iets te bakken. Ik had appels, ik had kaneel, ik had suiker, maar ik had geen bladerdeeg. Dus besloot ik om zelf bladerdeeg te maken. Ik had dat nog nooit gedaan maar het is echt poepsimpel. Uiteraard kun je ook kant-en-klare bladerdeeg gebruiken. Maar ik geef toch even het recept mee. De opgegeven ingrediënten zijn voor 1 kg bladerdeeg. Voor mijn appel-, kaneelrol heb ik een vierde van de ingrediënten gebruikt. Je kunt het deeg goed invriezen; leg wel een vel plasticfolie tussen de individuele bladerdeegvellen, anders gaat het plakken. Wikkel uiteindelijk het hele bladerdeegpakket in met plasticfolie tegen uitdrogen, en leg in de vriezer.
Hey,
Today I wanted to bake something. I had apples, I had cinnamon, I had sugar, but I did not have puff pastry. So I decided to make puff pastry myself. I never did that before but it's really easy peasy. Of course you can also use ready-made puff pastry. But I just give you the recipe. The specified ingredients are for 1 kg of puff pastry. For my apple, cinnamon roll I used a fourth of the ingredients. You can freeze the dough well; place a sheet of plastic film between the individual sheets, otherwise it will stick together. Finally wrap the whole puff pastry package with plastic foil, and put in the freezer.
Dus voor 1 kg bladerdeeg - So for 1 kg puff pastry
- 500 g bloem - 500 g of flour
- 1 theelepel zout - 1 tsp of salt
- 500 g koude boter - 500 g of cold butter
- 200 ml koud water, of ietsje meer - 200 ml of cold water, or a little bit more
Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout erdoor. Snij met een mes de koude boter in klontjes, en voeg toe. Schenk wat water erbij, en begin met een elektrische mixer met kneedhaken te mixen. Voeg geleidelijk meer koud water toe. Kneed tot een bal; er mogen geen klontjes meer in zitten. Wikkel de deegbal in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Bestuif een werkblad met bloem, en pak een deegroller. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een grote lap. Het geheim van goed bladerdeeg is het vaak te vouwen en weer plat te rollen. Vouw het deeg dus meerdere keren dubbel (vouw soms 2 tot 3 keer dubbel) en ga er weer met de deegroller overheen om er een grote lap van te maken. Je merkt vanzelf dat het deeg soepeler wordt, na ong 5 minuten rollen. Snij het deeg dan in de gewenste grootte.
Sieve the flour into a large bowl and add the salt. Cut with a knife the cold butter into small lumps, and add. Add some water, and start kneading with an electric mixer. Add gradually more cold water. Knead to a ball; There should be no more lumps in it. Wrap the doughball into plastic foil and put in the fridge for 1 hour.
Put some flour on your kitchen worktop and grab a rolling pin. Remove the dough from the refrigerator and roll it out into a large sheet. The secret of good puff pastry is to keep on folding it and flatten it again. Fold the dough twice (fold sometimes 2 to 3 times double) and flatten it again with the rolling pin to make a large sheet. You will notice that the dough becomes smoother, after about 5 minutes of rolling. Then cut the dough into the desired size.
Ziezo, ons bladerdeeg is klaar. Nu gaan we aan de slag met de appel-, kaneelrol.
So, our puff pastry is ready. Now we are going to start with the apple, cinnamon roll.
Ingrediënten - Ingredients
- 3 appels - 3 apples
- 50 g boter - 50 g of butter
- 2 theelepels kaneel - 2 tsp of cinnamon
- bladerdeeg - puff pastry
- 4 el suiker - 4 tbsp of sugar
Bereidingswijze - Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.
Peel the apples and cut them into cubes. Melt the butter in a pan and bake the apple cubes with the cinnamon for 5 minutes. Let it cool down.
Maak het bladerdeeg zoals hierboven beschreven of neem een kant-en-klare versie en rol het uit op een bakplaat. Schep het appelmengsel erop (net niet in het midden), bestrooi met 3 el suiker en vouw het deeg dicht. Begin met de zijkanten een klein beetje over het mengsel toe te vouwen en dan rol je voorzichtig het deeg over het mengsel. De zijkanten zijn dan mooi gesloten. Zorg dat de naad onderaan zit.
Make the puff pastry as described above or take a ready-made version and roll it on a baking sheet. Spoon the apple mixture on it (just not in the middle), sprinkle with 3 tablespoons of sugar and fold the dough. Start folding the dough with the sides slightly over the mixture and then carefully roll the dough over the mixture. The sides are then nicely closed. Make sure the seam is at the bottom.
Bestrijk de rol met een beetje eigeel en strooi 1 el suiker erover. Bak zo'n 30 à 40 minuten in het midden van de oven of tot hij mooi goudbruin is.
Smear the roll with some egg yolk and sprinkle 1 tbsp sugar on top. Bake for 30 to 40 minutes in the middle of the oven or until it is beautifully golden brown.
Bon appétit!
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten