Burritos met geroosterde groenten en bruine bonen - Roasted veggie and black bean burritos

English version in red

Hallo,

Dochter op bezoek, dus veggie time. Ik maakte burritos met geroosterde groenten en bruine bonen. Een gezond en smaakvol Mexicaans gerechtje. En een beetje pikant.

Hi,
My daughter came to visit, so veggie time. I made burritos with roasted vegetables and black beans. A healthy and tasty Mexican dish. And a little bit spicy.



Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (3p)
  • 1 zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes - 1 sweet potato, peeled and in small cubes
  • 1 jalapeno, fijngesneden - 1 jalapeno, chopped
  • 1 rode peper, in kleine blokjes - 1 red bell pepper, in small cubes
  • 1 rode ui, fijngesneden - 1 red onion, finely chopped
  • 2 el olijfolie - 2 tbsp olive oil
  • 1 kl komijn - 1 tsp cumin
  • ⅔ kl chilipoeder - ⅔ tsp chilipowder
  • zout en peper - salt and pepper
  • 1 blik zwarte bonen, gespoeld - 1 can of black beans, rinsed and drained
  • 1 bosjes verse koriander, gehakt - 1 bunch of fresh cilantro, chopped
  • sap van 1 limoen - juice of 1 lime
  • een beetje geraspte cheddar - grated cheddar
  • volkoren tortillas - wheat tortillas
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 220°C.
Preheat the oven to 220°C.

Snij alle groenten.
Cut all vegetables.
Doe de gesneden aardappel, jalapeno, rode peper en rode uit in een kom samen met de olijfolie, komijn, chilipoeder, peper en zout. Meng alles goed door elkaar. 
In a bowl, toss your raw veggies in olive oil and season with spices. 
Giet het mengsel in een grote ovenschotel en plaats voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer even om na 10 minuten.
Place in a large baking dish and roast in a 220°C oven for 20 minutes, tossing around halfway through.
Laat afkoelen. 
Let cool.

Voeg de gespoelde zwarte bonen erbij, samen met de koriander en het citroensap. Roer voorzichtig door elkaar. 
Add your roasted veggies to a can of rinsed black beans. Add cilantro and squirt of lime juice. Combine gently. 
Verwarm de tortillas in de magnetron volgens de aanwijzigen op de verpakking. Doe wat olijfolie in een ovenschotel.
Warm your wheat tortillas or wraps in microwave according to directions on package. Spray a casserole dish with nonstick spray or olive oil spray.

Leg 2 volle eetlepels van het bonenmengsel in het midden van de tortilla. Doe er wat geraspte cheddar bovenop. Vouw over en vouw dan de 2 zijkanten naar binnen. Leg de wraps in de ingevette ovenschotel met de naden naar beneden.
Add two heaping tablespoons of vegetable and bean mixture to center of wrap. Top with shredded cheese. Fold over, fold in sides, place in pan and continue to roll the others. Place into your baking dish, seam side down so that they stay together.


Zet de ovenschotel in de oven op 180° en bak de wraps ongeveer 15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Op die manier worden uw wraps krokant. Voor een zachtere burrito, wikkel je de wraps in aluminiumfolie en bak ze even lang.
Bake in 180°C oven for about 15 minutes or until golden brown. Baking this way will make the tortilla wrap crisp. For a softer burrito, spray burrito with nonstick spray, then wrap in aluminum foil and bake for same amount of time.

Maakt ongeveer 6 burrito's.
Makes about 6 burritos.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/



Reacties