Chicken livers with spinach and mushrooms - Kippenlevertjes met spinazie en champignons

Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red

Hallo,

Veel mensen vinden orgaanvlees niet echt smakelijk. Ikzelf ben er als kind mee opgegroeid en vind het heerlijk. Kippenlevertjes hebben enorm veel smaak en zijn super goedkoop. Ze zijn bovendien ook nog eens supergezond. Lever bevat namelijk hoge hoeveelheden vitamine A, D en B. Ook mineralen als ijzer en zink zijn ruim vertegenwoordigd.
Ik heb het gerechtje nog gezonder gemaakt door een champignons en verse spinazie aan toe te voegen.

Hi,
Many people are not into offal. I myself grew up with it and think it's delicious. Chicken livers have a lot of flavor and are super cheap. They are also super-healthy. Liver contains high amounts of vitamins A, D and B. Minerals such as iron and zinc are also widely represented.
I made the dish even healthier by adding mushrooms and fresh spinach.



Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=0NqEPv-T7gM


Bon appétit !



Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 250 g Parijse champignons - 250 g mushrooms
  • een klein scheutje olijfolie - a bit of olive oil
  • 1 teentje look - 1 clove of garlic
  • 2 dl room - 2 dl cream
  • 150 g spinazie - 150 g fresh spinach
  • 1 ui - 1 onion
  • 500 g kippenlevers - 500 g chicken liver
  • boter - butter
  • peper en zout - salt and pepper
Zo ga je te werk - Instructions
Schil de ui en snipper ze fijn. Pel de look en plet tot pulp.
Reinig de paddenstoelen (indien nodig) en snij ze in kwartjes.
Peel the onion and finely chop it. Peel the garlic and squeeze it.
Clean the mushrooms (if necessary) and cut them in quarters.
Zet een hoge pan of een kookpot op het vuur en verhit daarin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
Laat de paddenstoelen bakken, waardoor ze wat kleuren. Roer regelmatig om.
Put a tall saucepan or a pot on the fire and heat a little butter and a bit of olive oil.
Let the mushrooms bake, until they are a bit golden. Stir regularly.
Voeg na enkele minuten de snippers ui en de look toe. Laat alles nog even stoven en haal alles uit de pan.
After a few minutes, add the onion and the garlic. Allow it all to stew for a while and take it out of the pan.
Zet dezelfde braadpan op het vuur en smelt er een klont boter in.
Bak de kippenlevers op een stevig vuur. Kruid het vlees intussen met wat peper van de molen en een snuifje zout. Zorg ervoor dat de levertjes een goudbruin korstje krijgen. Later zullen ze verder garen in de saus.
Put the same frying pan on the fire and melt a lump of butter.
Bake the chicken liver on a high heat. Season the meat with some pepper and a pinch of salt. Make sure the livers get a golden brown crust. They will cook through in the sauce.
Doe de groentenmengeling terug bij de gebakken kippenlevers. Schenk de room erbij en laat ze zeker 10 minuten inkoken op een zacht vuur en onder deksel.
Add the vegetable mix to the fried chicken liver. Add the cream and allow it to boil for 10 minutes on a medium heat and under a lid.
Was de verse spinazie en dep de blaadjes droog. Snipper de groente in reepjes. 
Wash the fresh spinach and drain the leaves. Slice the vegetables into strips. 
Voeg de spinaziereepjes meteen toe aan de pot met levertjes en paddenstoelen. Roer alles om en serveer.
Immediately add the spinach to the pot with livers and vegetables. Stir around and serve.
Ik heb er gekookte aardappelen bij gemaakt.
I served it with boiled potatoes.

Bon appétit!

Reacties