Taco's met kip (of tofu) en guacamole - Taco's with chicken (or tofu) and guacamole

English version in red

Hallo,
Ik bracht een magazine mee uit de supermarkt en vond er een heel tof, mooi en smakelijk gerechtje.
Taco's met kip en guacamole. Voor de vegetarische versie kun je tofu gebruiken ipv kip.

Hi,
I brought a magazine from the supermarket and found a very nice, beautiful and tasty dish.
Tacos with chicken and guacamole. For the vegetarian version you can use tofu instead of chicken.


Watch my video and see how I prepare it,

by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=Uv8KM3HTN_0


Bon appétit 


Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (4p)
  • 1/2 gebraden kip (of tofu) - 1/2  roasted chicken (or tofu)
  • ijsbergsla (of spinazieblaadjes) - lettuce (or spinach leaves)
  • 1 tomaat - 1 tomato
  • 1/2 rode paprika - 1/2 red bell pepper
  • 1 limoen - 1 lime
  • 8 'Taco Shells' Santa Maria* - 8 'Taco Shells' Santa Maria*
  • zure room - sour cream
  • verse koriander - fresh cilantro
Voor de guacamole - For the guacamole
  • 2 avocado's - 2 avocados
  • sap van 1/2 limoen - juice of 1/2 lime
  • 2 teentjes look - 2 cloves of garlic
  • 1 kleine rode ui - 1 small red onion
  • 1 rood chilipepertje (zonder zaadjes) - 1 red chili pepper (seedless)
  • veel verse koriander - a bunch of fresh cilantro
  • peper en zout - pepper and salt
* Ik vond geen Taco Shells maar wel Mini Taco Tubs. Die zijn kleiner en hiervan mag je wel 3 à 4 per persoon rekenen.
* I did not find Taco Shells but Mini Taco Tubs. These are smaller and you can count 3 to 4 per person.

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 120°C.
Preheat the oven to 120°C.

Pluk het wit van de kip en snijd het indien nodig in kleinere stukjes.
Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en snijd in ringetjes. Behoud enkele ringetjes voor de afwerking. Ontpit (en ontvel) de tomaat en snijd in partjes. Snij de paprika in blokjes (staat niet op de foto). Hak de koriander grof. Snijd de limoen in schijfjes.

Cut the flesh of the chicken into small pieces.
Remove the seeds of the chili pepper and cut into rings. Keep some rings for the finishing touch. Remove the seeds (and peel) of the tomato and cut into small pieces. Cut the bell peppers into cubes (not in the picture). Chop the cilantro roughly. Cut the lime into slices.

Maak de guacamole: pel en ontpit de avocado’s en snijd in stukken. Meng in de hakmolen samen met het fijngesneden chilipepertje, de fijngesneden rode ui, het limoensap, (de olijfolie), de knoflook en de verse koriander. Kruid bij met peper en zout.

Make the guacamole: peel the avocados, remove the pit and cut into pieces. Mix in the food processor with the chopped chili pepper, the finely sliced red onion, the lime juice, (the olive oil), the garlic and the fresh cilantro. Season with pepper and salt.

Warm de Taco Shells or Tubs enkele minuten op in de oven.
Heat the Taco Shells or Tubs for a few minutes in the oven. 

Vul de Taco Shells or Tubs met wat ijsbergsla (of spinazieblaadjes), guacamole, stukjes kip (of tofu), partjes tomaat en paprika en zure room. Dien op met de schijfjes limoen en de grofgehakte koriander. Werk af met enkele ringetjes van de chilipeper.

Fill the Taco Shells or Tubs with some lettuce (or spinach leaves), guacamole, chunks of chicken (or tofu), tomato and bell pepper and sour cream. Serve with the slices of lime and the coarsely chopped cilantro. Finish with some chili pepper rings and a little bit of pepper.

Bon appétit!
 

Mijn dochter maakte zelf haar vegetarische versie met de tofu.
My daughter made her own vegetarian version with the tofu.

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/






Reacties