Bresiliennetaart - Bresilienne pie

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Hebben jullie ook soms van die dagen waar alles lijkt tegen te gaan? Wel... gisteren was zo'n dag. Het begon al toen ik mij had overslapen. Ik heb iemand die 1 keer in de maand komt poetsen en gisteren was de dag. Ik was dat dus compleet vergeten en dat meisje stond hier voor een gesloten deur. Ze heeft mij gebeld en gesmst, maar mijn gsm staat altijd op stil 's nachts. Ze durfde niet aan de deur te bellen, dus is ze weer vertrokken. Vervelend....
Ik was van plan om een taart te bakken : een Bresiliennetaart. Ik had het recept eigenlijk maar heel vlug eens bekeken en dacht dat ik alle ingrediënten wel in huis had. Niet dus... Een Bresiliennetaart wordt in verschillende etappes gemaakt. Je moet een gistdeeg maken voor de bodem, een pudding voor de vulling, een flan voor de vulling en slagroom voor bovenop. Het begon al met mijn deeg. Vlijtig begon ik alles te vermengen. Enkel nog de gist erbij maar de gist was over datum. Het was wel gedroogde gist maar toen ik die mengde in de melk rook het nogal zuur. Ik dus mijn werkzaamheden gestaakt en naar de winkel om nieuwe gist. Toen ik aan de flan begon, wou ik het vanillestokje nemen, waarvan ik dacht dat ik dat nog had.... en nam een gelijkaardig zakje uit mijn lade en kwam tot de vaststelling dat dat een leeg zakje was met een stylo in. Dus.... weer naar de winkel. Toen ik terugkwam werkte ik verder aan de flan. Ik had 4 eieren nodig daarvoor. Rarara.... er zaten er nog maar 2 in de doos. Terug de auto in, maar ik had geen zin meer om weer naar de supermarkt te trekken, dus ging ik eieren kopen bij de lokale bakker. Eerst naar onze bakker... die was gesloten. Dan naar een andere lokale bakker.... die was ook gesloten wegens werkzaamheden. Bij de 3e bakker kreeg ik mijn eitjes te pakken. Ik kon dus eindelijk mijn taart afwerken. Maar uiteindelijk mocht het resultaat er zijn en heeft ze mij dubbel en dik gesmaakt.

Hey,
Do you also happen to have days where everything seems to go wrong? Well ... yesterday was such a day. It already started when I had overslept. Once in a month someone comes to clean the house and yesterday was the day. So I completely forgot and the girl stood before a closed door, so she left. Annoying ....
I was planning to bake a cake: a Bresilienne pie. I had a quick look at the recipe and thought I had all the ingredients at home. Not ... A Bresilienne pie is made in different stages. You must make a yeast dough for the bottom, a pudding for the filling, a flan for the filling and whipped cream on top. It already started with my dough. I began to mix the ingredients for the dough. Only the yeast needed to be added but I saw the yeast was expired. It was dried yeast but when I mixed it in the milk it smelled quite acidic. So I stopped my baking activities and went to the store for new yeast. When I started the flan, I wanted to take the vanilla stick, which I thought I still had .... and took a similar bag from my tray and found that it was an empty bag with a pen in it instead of a vanilla stick. So .... back to the store. When I returned I prepared the flan. I needed 4 eggs for that. Guess what.... there were only 2 eggs in the box. Back in the car, but I did not want to go to the supermarket again, so I went to buy eggs at the local bakery. I first drove to our bakery ... that was closed. Then to another local bakery .... which was also closed. At the 3rd bakery I found my eggs. So I finally finished my cake. But despite all the troubles, the result was fabulous.



Ingrediënten - Ingredients

HET DEEG - THE DOUGH
  • 420 g bloem  - 420 g of flour
  • 210 g boter op kamertemperatuur - 210 g of butter at room temperature
  • 30 g kristalsuiker - 30 g of granulated sugar
  • 80 ml melk - 80 ml of milk
  • 9 g gedroogde gist (of 18 g verse gist) - 9 g of dried yeast (or 18 g of fresh yeast)
  • 1 ei - 1 egg
  • snuifje zout - a pinch of salt

DE PUDDING - THE PUDDING
  • 100 ml melk - 100 ml of milk
  • 1 ei - 1 egg
  • 20 g suiker - 20 g of granulated sugar
  • 10 g vanillepoeder - 10 g of vanilla powder

DE FLAN - THE FLAN
  • 475 ml melk - 475 ml of milk
  • 75 g suiker - 75 g of granulated sugar
  • 65 g bloem - 65 g of flour
  • 4 eieren - 4 eggs
  • 1 vanillestokje - 1 vanilla stick

SLAGROOM EN AFWERKING - WHIPPED CREAM AND THE FINISHING TOUCH
  • 3 dl slagroom - 3 dl of whipped cream
  • 1 eetlepel bloemsuiker - 1 tbsp of icing sugar
  • 100 g brésiliennenootjes - 100 g of caramelised almonds

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 200°C.
Preheat the oven to 200°C.

HET DEEG - THE DOUGH

Doe de bloem met de zachte boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Strooi er een snuifje zout bij en laat de keukenmachine draaien.
Put the flour with the soft butter and the sugar into the mixing bowl of the kitchen machine. Add a pinch of salt and let the kitchen machine rotate.
Verwarm de melk in een steelpannetje. Doe er de gist in en laat hem volledig oplossen.
Heat the milk in a saucepan. Add the yeast and let it completely dissolve.
Doe het ei bij het deeg.
Giet de melk met gist bij het deeg. Meng tot een stevig deeg.
Put the egg in the dough.
Pour the milk with yeast into the dough. Mix to a solid dough.

Haal het deeg uit de mengkom en kneed nog eens goed door met de hand. Vorm een stevige bol.
Vet een grote kom eventueel in met een wat olie. Leg de bol deeg in de kom en dek af met huishoudfolie. Laat rijzen op een warme plaats.
Remove the dough from the mixing bowl and knead well with your hands. Form a ball.
Grease a large bowl with a little oil. Put the dough in the bowl and cover with household foil. Let it rise in a warm place (+/- 45 min).

DE PUDDING - THE PUDDING

Verwarm de melk voor de pudding op het vuur in een steelpannetje.
Splits het ei en klop de eierdooier met de suiker en het vanillepoeder los met de garde.
Heat the milk for the pudding in a saucepan.
Split the egg and beat the egg yolk with the sugar and the vanilla powder with a whisk.

Giet een beetje warme melk op het eiermengsel en roer los.
Pour a little bit of warm milk into the egg mixture and stir.
Giet dit mengsel bij de warme melk in het steelpannetje en zet het vuur een beetje hoger.
Laat de pudding al roerend dikker worden.
Pour this mixture into the hot milk and turn up the heat.
Allow the pudding to thicken while stirring. 

Stort in een koude schaal en doe er huishoudfolie over zodat er geen vel op komt.
Laat de pudding wat afkoelen.
Spoon it in a cold bowl and cover with household foil.
Let the pudding cool down.

DE FLAN - THE FLAN

Doe de melk voor de flan met de suiker, bloem en eieren in een mengkom.
Pour the milk for the flan in a mixing bowl, together with the sugar, flour and eggs.
Snijd de vanillestok in de lengte open, schraap er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en doe ze in de mengkom.
Slice the vanilla stick, cut out the seeds with the tip of a sharp knife and put them in the mixing bowl.
Mix alles met de staafmixer op laag vermogen.
Doe de pudding bij de flan en mix de twee met de staafmixer.
Laat het mengsel even rusten.
Mix everything with the bar mixer at low power.
Add the pudding to the flan and mix the two with the bar mixer.
Allow the mixture to rest for a while.

TAART - PIE

Vet een taartvorm (26 cm) in met boter en bestuif met bloem. Zorg ervoor dat je een taartvorm hebt met gekartelde rand want dan kun je het deeg in die randjes duwen. Ik heb een vorm gebruikt met een platte zijkant en bij het bakken is het deeg naar beneden gekomen zodat ik niet al mijn vulling erin kreeg.
Grease a cake mold (26 cm) with butter and sprinkle with some flour. Make sure you have a cake mold with a serrated edge, because then you can push the dough into those edges. I used a shape with a flat side and when baking, the dough has come down so I did not get all my filling in it.

Bestuif het werkblad met bloem. Duw de lucht uit het deeg en kneed het kort door.
Rol het deeg met de deegrol uit tot een dunne, ronde lap. Strooi eventueel wat bloem over het deeg zodat het niet aan de deegrol kleeft.
Put some flour on your kitchen worksheet. Push the air out of the dough and knead it shortly.
Roll the dough with the rolling pin into a thin, round cloth. Sprinkle some flour over the dough so that it does not stick to the rolling pin.

Doe het deeg in de taartvorm en duw het stevig tegen de randen. Snijd het deeg dat boven de taartvorm komt weg.
Duw het deeg nog eens goed aan tegen de randen. Het mag een paar millimeter boven de rand uitsteken.
Put the dough into the pie shape and push it firmly against the edges. Cut the dough that comes over the cake mold.
Push the dough back to the edges again. It may be a few millimeters above the edge.

Zet het deeg 10 minuten in de diepvriezer.
Put the dough in the freezer for 10 minutes.

Haal het deeg uit de vriezer en bak de bodem 15 minuten voor in de oven.
Remove the dough from the freezer and bake the bottom for 15 minutes in the oven.


Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 °C.
Lower the oven temperature to 175 ° C.

Vul de halfgebakken bodem met de flan. Zet de taart in de oven en bak 35 minuten.
Fill the half-baked bottom with the flan. Put the cake in the oven again and bake for 35 minutes.

Haal de taart uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Haal ze uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Remove the cake from the oven and let it cool down a bit. Take them out of the mold and allow to cool completely on a grid.

AFWERKEN EN SERVEREN - THE FINISHING TOUCH

Klop de slagroom stijf met wat bloemsuiker.
Beat the whipped cream with some sugar.
Doe een spuitmondje in een spuitzak en vul de zak met opgeklopte room.
Put the whipped cream into a spray bag.
Spuit slagroom over de taart. Strooi er de bresiliennenootjes over.
Put cream over the cake. Sprinkle the caramelised almonds on the whipped cream.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/





Reacties