Beef liver and onion sauce - Rundslever met ajuin

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Organenvlees ..... You love it or you hate it. We LOVE it !
Ik heb al eens kippenlevertjes gemaakt met ajuin, champignons en spinazie (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/09/kippenlevertjes-met-spinazie-en.html). Vandaag is het rundslever geworden en enkel met veel, heel veel ajuin. Dat belooft voor straks !

Hey,
Organ meat ..... You love it or you hate it. We LOVE it!
I have already made chicken livers with onion, mushrooms and spinach (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/09/kippenlevertjes-met-spinazie-en.html). Today I prepared beef liver with a lot of onion. 



Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=5kELaELuTL0

Bon appétit !



Ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 2 sneden verse rundslever - 2 pieces of fresh beef liver
  • 2 grote uien - 2 big onions
Zo ga je te werk - Instructions

Begin met de uien fijn te snijden. 
Start cutting  the onions in small pieces.
Stoof ze aan in een klontje boter, kruid met peper en zout.
Fry them in a lump of butter, season with pepper and salt.
Kruid de rundslever aan beide kanten met peper en zout, en bak ze in een klontje boter.
De cuisson kies je zelf maar ik heb ze graag uitgebakken.
Season the beef liver on both sides with pepper and salt, and fry them in a lump of butter.
You can fry the meat according to your favourite "cuisson". I like mine cooked through..
Neem de lever uit de pan, giet het overtollige vet eruit en blus met water of met rundsbouillon. Ik had nog ingevroren blokjes bouillon in de diepvries van mijn rundstong (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/10/rundstong-in-madeiraus-beef-tongue-in.html) en heb een paar van deze gebruikt. Voeg de gestoofde ajuin erbij en verdik de saus een beetje met maizena. Kruid met peper en zout indien nodig. Leg de stukken rundslever in de saus en laat nog even doorwarmen.

Remove the liver from the pan, pour the excess fat and add some water or beef stock. I still had frozen cubes of beef stock in the freezer of the veal tongue I once prepared (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/10/rundstong-in-madeiraus-beef-tongue-in.html) so I have used a few of them. Add the fried onion and thicken the sauce a little with maizena. Season with pepper and salt if necessary. Put the pieces of beef liver in the sauce again and keep them warm.
Ik heb er gebakken aardappeltjes en tomaat bij geserveerd.
I have served the beef liver with baked potatoes and tomatoes.

Bon appétit!
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties