Flantaart - French custard pie

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Tijd voor gebak. Het is een flantaart geworden. Poepsimpel en super lekker. Ik heb voorgemaakt kruimeldeeg gebruikt maar het is ook heel eenvoudig om zelf kruimeldeeg te maken. Gewoon 120g bloem, 60g zachte boter, een ei en 2 à 3 el water mengen en kneden tot een soepel deeg. Dan uitrollen en er een taartvorm mee bedekken.

Hey,
Time to bake a pie again. It has become a French custard pie. Easy peasy and super tasty. I used pre-made shortcrust pastry, but it is very easy to make your own shortcrust pastry. Simply mix 120g of flour, 60g of soft butter, an egg and 2 to 3 tbsp water and knead to a smooth dough. Then roll out and cover a pie mold with it.



Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=UeNvkCqi79I

Bon appétit !


Ingrediënten - Ingredients
  • kruimeldeeg - shortcrust pastry
  • 60 g bloem - 60 g of flour
  • 150 g griessuiker - 150 g of granulated sugar
  • 5 kleine eieren (« M ») - 5 small eggs (M)
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g) - 1 packet of vanilla flavoured sugar (8 g)
  • 50 cl volle melk - 50 cl milk
Zo ga je te werk - Instruction
Verwarm de oven voor op 160°C.
Preheat the oven to 160 ° C.

Breek 4 eieren in een kom + 1 eidooier. Het eiwit houden we even aan de kant om straks stijf te kloppen.
Break 4 eggs in a bowl + 1 egg yolk. Keep the egg white aside because we are going to whisk it later.

Doe er de griessuiker en de vanillesuiker bij en mix een 3-tal minuutjes tot de gele kleur iets bleker wordt.
Add the granulated sugar and the vanilla flavoured sugar to the eggs and mix for about 3 minutes until the yellow color becomes paler.


Blijf mixen en voeg de bloem toe. Daarna beetje bij beetje doe je de melk erbij. Klaar.
Keep mixing and add the flour. Then little by little you add the milk. Ready.

Leg het deeg in een taartvorm en duw overal wat aan. Doe de overtollige randjes eraf door er met een deegrol over te gaan. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Put the dough in a pie mold. Remove the excess of the edges by rolling over with a rolling pin. Prick some holes in the bottom with a fork, but not too deep.
Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het mengsel.
Whisk the egg white until it's stiff and carefully divide through the mixture.

Giet het mengsel voorzichtig in de vorm op het deeg en plaats in het midden van de oven. Zorg dat de vulling niet over de randen gaat wanneer je de taart in de oven plaatst want het mengsel is heel vloeibaar.
Carefully pour the mixture into the mold on the dough and place in the middle of the oven. Make sure the filling does not go over the edges when placing in the oven because the mixture is very fluid.
Laat zo'n 45 minuten bakken. Als je merkt dat de bovenlaag bruin genoeg is, leg er dan een stuk aluminiumfolie over met de blinkende kant naar onder. Ik heb dat na zo'n 20 minuten gedaan.
Bake for about 45 minutes. If you notice that the top layer is brown enough, put a piece of aluminum foil over it with the shiny side down. I did that after about 20 minutes.

Haal uit de oven en laat hem ondersteboven op een rooster afkoelen. Zo krijg je mooie inkepingen in de taart.
Remove from the oven and let it cool down (upside down) on a rack. This way you get nice notches in the pie.

Daarna nog een uurtje in de koelkast en smullen maar!
Then another hour in the fridge. What a delight!

Bon appétit!
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/ 
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/





Reacties