Hartige taart met pompoen, spinazie en geraspte kaas - Quiche with pumpkin, spinach and grated cheese

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Hier ben ik weer met mijn ode aan seizoensproducten. Vandaag heb ik gekozen voor pompoen. Ik heb deze verwerkt in een hartige taart, oftewel quiche, met spinazie en geraspte Parmezaan. Ik heb een taartvorm gebruikt met een diameter van 24 cm.

Hey,
Here I am again with my ode to seasonal products. Today I have chosen pumpkin. I prepared a quiche with spinach and grated Parmesan. I used a cake mold with a diameter of 24 cm.


Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=tTeBaYBDMc8

Bon appétit !


Ingrediënten - Ingredients
  • 500 gram pompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden - 500 g of pumpkin, peeled and cut into small cubes
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden - 1 red onion, cut into half rings
  • 200 gram bladspinazie - 200 g of fresh spinach
  • 1 vel bladerdeeg - 1 sheet of puff pastry
  • paar takjes tijm, enkel de blaadjes - a few sprigs of thyme, only the leaves
  • 125 milliliter slagroom - 125 ml of cream
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas - 75 g of grated Parmesan cheese
  • 5 eieren - 5 eggs
  • 2 teentjes knoflook - 2 cloves of garlic
  • olijfolie - olive oil
  • peper en zout - pepper and salt

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 200°C.
Preheat the oven to 200°C.

Schil de pompoen en snij in kleine blokjes, snij de rode ui in halve ringen, doe de blaadjes van de tijm en leg ook de look klaar.
Peel the pumpkin and cut into small cubes, cut the red onion into half rings, take off the leaves of the thyme.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe hierin de pompoen, rode ui, tijmblaadjes, knoflook en peper en zout. Laat de knoflook in de schil zitten. De knoflook geeft zo wel zijn lekkere smaak af, maar verbrandt niet. Zet in de oven voor 15 minuten.
Grease an oven dish with olive oil and add the pumpkin, red onion, thyme leaves, garlic and pepper and salt. Don't remove the peel of the garlic. The garlic gives off its taste, but does not burn. Put in the oven for 15 minutes.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak hierin de spinazie. Kruid met peper en zout.
Heat a dash of olive oil in a wok and fry the spinach. Season with pepper and salt.
Als de spinazie geslonken is haal je deze uit de wok en laat je de spinazie uitlekken in een vergiet of zeef tot al het vocht eruit is.
When the spinach has shrunk, remove it from the wok and let the spinach drain in a sieve until all the moisture is out.
Kluts de eieren samen met een beetje peper, zout, slagroom en een handje geraspte kaas in een kom.
Beat the eggs in a bowl together with a little pepper, salt, the cream and a handful of grated cheese.
Doe het bladerdeeg met het bakpapier in de taartvorm. Ik heb de randjes een beetje opgerold.
Put the puff pastry with the baking paper in the cake mold. I rolled up the edges a bit.
Haal de pompoen uit de oven. Bekleed de bodem van de hartige taart met het grootste deel van de pompoen. Haal de teentjes knoflook eruit.
Remove the pumpkin from the oven. Put half of the pumpkin mixture on the bottom of the quiche. Remove the cloves of garlic.
Leg bovenop de pompoen, de gewokte spinazie.
Place the stir-fried spinach on top of the pumpkin mixture.
Doe nu de resterende pompoen bovenop de spinazie en schenk het eiermengel eroverheen.
Now put the remaining pumpkin mixture on top of the spinach and pour the egg mixture over it.


Verdeel de geraspte kaas over de taart.
Divide the grated cheese over the quiche.
Zet de taart in de oven voor 50 tot 60 minuten.
Put the quiche in the oven for 50 to 60 minutes.

De taart is klaar als de kaas licht bruin kleurt en het eiermengel gestold is.
The quiche is ready when the cheese turns brown and the egg mixture is solidified.


Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/



Reacties