Wentelteefjes of verloren brood - French toast
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Ik had nog wat oud brood liggen en vond het zonde om het weg te smijten. Ik kon het aan de buren geven voor hun kippen, ik kon er broodpudding mee maken of ik kon er ook eens wentelteefjes mee maken als ontbijt. Ik heb voor dat laatste gekozen. Ik vind dit even lekker als pannenkoeken.
Hey,
I had some old bread and thought it was a shame to throw it away. I could give it to the neighbors for their chickens, I could make bread pudding with it or I could also make French toast for breakfast. I chose the latter. I like this as much as pancakes.
Ingrediënten - Ingredients
Doe de eieren, de melk, de suiker, de vanillesuiker en het kaneelpoeder in een kom. Meng alles goed door elkaar.
Put the eggs, milk, sugar, vanilla-flavoured sugar and cinnamon powder in a bowl. Mix everything together well.
Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur. Wentel 2 boterhammen in het eimengsel tot alles goed bedekt is. Ook niet TE lang anders wordt het wak.
Melt a lump of butter in a pan over a medium heat. Roll 2 slices of bread in the egg mixture until everything is well covered.
Bak ze langs iedere kant ongeveer 2 minuten.
Fry them for about 2 minutes on each side.
Leg ze op een bord en bestrooi eventueel nog met wat bruine suiker.
Put them on a plate and sprinkle with some brown sugar if you want.
English version in red
Hallo,
Ik had nog wat oud brood liggen en vond het zonde om het weg te smijten. Ik kon het aan de buren geven voor hun kippen, ik kon er broodpudding mee maken of ik kon er ook eens wentelteefjes mee maken als ontbijt. Ik heb voor dat laatste gekozen. Ik vind dit even lekker als pannenkoeken.
Hey,
I had some old bread and thought it was a shame to throw it away. I could give it to the neighbors for their chickens, I could make bread pudding with it or I could also make French toast for breakfast. I chose the latter. I like this as much as pancakes.
Ingrediënten - Ingredients
- 6 sneden oud brood - 6 slices of old bread
- 2 eieren - 2 eggs
- 2 dl melk - 2 dl of milk
- 2 el suiker - 2 tbsp of granulated sugar
- 1 zakje vanillesuiker - 1 packet of vanilla-flavoured sugar
- een snuf kaneelpoeder - a pinch of cinnamon
- bruine suiker - brown sugar
- klontje boter - a lump of butter
Doe de eieren, de melk, de suiker, de vanillesuiker en het kaneelpoeder in een kom. Meng alles goed door elkaar.
Put the eggs, milk, sugar, vanilla-flavoured sugar and cinnamon powder in a bowl. Mix everything together well.
Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur. Wentel 2 boterhammen in het eimengsel tot alles goed bedekt is. Ook niet TE lang anders wordt het wak.
Melt a lump of butter in a pan over a medium heat. Roll 2 slices of bread in the egg mixture until everything is well covered.
Bak ze langs iedere kant ongeveer 2 minuten.
Fry them for about 2 minutes on each side.
Leg ze op een bord en bestrooi eventueel nog met wat bruine suiker.
Put them on a plate and sprinkle with some brown sugar if you want.
Bon appétit!
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten