Kip uit de oven met curry en zongedroogde tomaten - Chicken oven dish with curry and sun-dried tomatoes*

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Vandaag stond er kip op het menu. Heerlijk malse kipfilets klaargemaakt in de oven. Dit gerechtje is heel snel te bereiden en super lekker.

Hey,
Today chicken was on the menu. Delicious tender chicken fillets prepared in the oven. This dish is very quick and easy to prepare and so delicious.


Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=y4cTN_toX6w

Bon appétit !


Ingrediënten- Ingredients (2p)
  • 2 kipfilets - 2 chicken fillets
  • 1 eetl olijfolie met rozemarijn - 1 tbsp of olive oil with rosemary
  • 1 eetl olijfolie extra virgin - 1 tbsp of olive oil extra virgin
  • 1 gehakte ui - 1 chopped onion
  • 1 theelepel knoflookpoeder of verse look - 1 tsp of garlic powder or fresh garlic
  • 1 volle theel. gemberpoeder - 1 tsp of ginger powder
  • 1 theel kurkuma - 1 tsp of kurkuma
  • 1 volle theel curry - 1 tsp of curry powder
  • zongedroogde tomaten - sun-dried tomatoes
  • 2 dl room - 2 dl of cream
  • verse basilicum om te garneren - fresh basil to garnish
  • zeezout - sea salt
  • zwarte peper - black pepper
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.

Stamp het zeezout en de zwarte peper in de vijzel fijn. Voeg dan het knoflookpoeder of verse knoflook, het gemberpoeder, de kurkuma en de olijfolie met rozemarijn samen met de olijfolie extra virgin.
Plet alles en meng tot een dikke pasta.
Crush the sea salt and the black pepper in the mortar. Then add the garlic powder or fresh garlic, the ginger powder, the kurkuma and the olive oil with rosemary together with the extra virgin olive oil.
Stir all and mix into a thick paste.
Bestrooi de bodem van de ovenschaal met de ui.
Sprinkle the bottom of the oven dish with the onion.


Bestrijk de kip aan beide zijden met de pasta en leg ze in de schaal. Plaats het rooster in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
Smear the chicken on both sides with the paste and put them in the oven dish. Place the dish in the middle of the oven for 20 minutes.
Klop dan de room los met de curry, voeg dit na 20 minuten toe samen met de zongedroogde tomaten die ik in stukken heb gesneden.
Then stir the cream with the curry, add this after 20 minutes along with the sun-dried tomatoes which I cut into smaller pieces.






Bedek met de folie en plaats de schaal nog 15 minuten terug in de oven.
Cover with the foil and place the dish in the oven for another 15 minutes.

Garneer met basilicum en serveer met rijst of pasta.
Garnish with basil and serve with rice or pasta.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties