Kruidige pompoencake - Pumpkin pie with spices

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Ik had nog een halve pompoen over van mijn quiche met pompoen, spinazie en geraspte kaas, (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/hartige-taart-met-pompoen-spinazie-en.html), dus besloot ik om er een kruidige pompoencake van te maken. Je kunt er ook altijd soep mee maken, maar ik had gisteren als soep van savooikool gemaakt (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/soep-van-savooikool-met-spek-soup-of.html), dus werd het deze cake.

Hey,
I still had half a pumpkin left after I made my quiche with pumpkin, spinach and grated cheese, (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/hartige-taart-met-pompoen-spinazie-en.html), so I decided to make a spicy pumpkin cake with the rest of the pumpkin. You can always make soup with it, but I already made a savoy cabbage soup yesterday (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/soep-van-savooikool-met-spek-soup-of.html), so it became this cake.



Ingrediënten - Ingredients
  • 150 gram amandelmeel - 150 g of almond flour
  • een halve pompoen (150 gram pompoenpuree) -  half a pumpkin (150 g pumpkin puree)
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie - 3 tbsp melted coconut oil
  • 2 eetlepels speculaaskruiden - 2 tbsp of "speculaas" spices
  • 2 eitjes - 2 eggs
  • 1 geprakte banaan - 1 mashed banana
  • 1 theelepel bakpoeder - 1 tsp of baking powder
  • zout - salt

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 200°C en leg de pompoen 15 minuten of langer in zijn geheel in de oven. Haal de pompoen uit de oven en laat hem wat afkoelen. 
Preheat the oven to 200°C and put the pumpkin in the oven for 15 minutes or longer. Remove the pumpkin from the oven and let it cool down.
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
Lower the oven temperature to 180 ° C.

Je kunt de pompoen nu schillen. Snijd het vruchtvlees in stukken en maak er met de staafmixer puree van. 
You can now peel the pumpkin. Cut the flesh into pieces and make puree with the hand blender.


Prak de banaan.
Mash the banana.

Maak een deeg van 150 gram amandelmeel, 150 gram pompoenpuree, 3 eetlepels gesmolten kokosvet, een snufje zout, 2 eetlepels speculaaskruiden, 2 eitjes, 1 geprakte banaan en 1 theelepel bakpoeder. Met behulp van de staafmixer maak je een glad deeg. Voeg eventueel 1 eetlepel kokosbloemsuiker toe. 
Make a dough of 150 grams of almond flour, 150 grams of pumpkin puree, 3 tablespoons of melted coconut oil, a pinch of salt, 2 tablespoons of "speculaas" spices, 2 eggs, 1 mashed banana and 1 teaspoon of baking powder. You can make a smooth dough by using the hand blender. Add 1 tablespoon of coconut sugar, if you want.



Giet het deeg in een ingevette cakevorm. 
Pour the dough into a greased cake mold.

Bak de cake 35 minuten in de oven op 180 graden.
Bake the cake in the oven for 35 minutes at 180 degrees.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties