Gemarineerde kalkoenlapjes gebakken in de grillpan - Marinated turkey escalopes baked in a grill pan

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Ik had nog kalkoenlapjes in de diepvries van mijn gerechtje "Gevulde kalkoenlapjes met broccolipuree (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/gevulde-kalkoenlapjes-met-broccolipuree.html) en heb er heel snel een lekkere maaltijd mee bereid. Met tijm, rozemarijn, look, grof zeezout, peper en olijfolie maakte ik een marinade en heb er de lapjes mee ingestreken. Snel even bakken in de grillpan en klaar.

Hey,
I still had some turkey escalopes in the freezer of my dish "Stuffed turkey escalopes with mashed potatoes and broccoli (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/filled-kalkoenlapjes-met-broccolipuree.html) and I quickly prepared a nice meal with it. I took some thyme, rosemary, garlic, coarse sea salt, pepper and olive oil and I made a marinade out of it. I smeared it onto the turkey escalopes. Quickly fried them in the grill pan and ready.




Ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 3 kalkoenlapjes - 3 turkey escalopes
  • enkele takjes tijm - some sprigs of thyme
  • enkele takjes rozemarijn - some sprigs of rosemary
  • 2 teentjes knoflook - 2 cloves of garlic
  • grof zeezout naar smaak - coarse sea salt
  • peper naar smaak - pepper
  • wat olijfolie - some olive oil


Zo ga je te werk - Instructions
Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Pers de knoflook. Doe alles in een vijzel, samen met het zout, de peper en de olijfolie. Maal fijn met de stamper.
Take the leaves of the thyme and the rosemary and chop finely. Press the garlic. Put everything in a mortar, along with the salt, pepper and olive oil. Grind with the pestle.

Bestrijk de kalkoenlapjes met de marinade.
Smear the turkey escalopes with the marinade.

Plaats een grillpan op een hete plaat zonder vetstof. Bak de kalkoenlapjes kort aan tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Dat duurt slechts enkele minuten.
Place a grill pan on a hot plate without any fat. Fry the turkey escalopes briefly until they are cooked through and golden brown. That only takes a few minutes.

Ik heb er gekookte aardappeltjes en erwtjes en wortels bij geserveerd.
I served it with boiled potatoes, peas and carrots.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/ 
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties