Kip uit de oven met een kaaskorstje - Chicken in the oven with a cheesy crust

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Ik had nog kippenbouten in de diepvries van mijn gerechtje "Pasta met kip, champignons, spinazie en kruidenkaas" (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/pasta-met-kip-champignons-spinazie-en.html), en nog wat restjes paprika's en champignons, dus besloot ik om deze heerlijke kip met een kaaskorstje te maken. Je kunt dit gerechtje uiteraard ook maken met kipfilets.

Hey,
I still had chicken drums in the freezer of my dish "Pasta with chicken, mushrooms, spinach and herb cheese" (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/pasta-met-kip-champignons-spinazie-en.html), and some leftovers of bell peppers and mushrooms, so I decided to make this delicious chicken dish with a cheesy crust. You can of course also make this dish with chicken breasts or fillets.




Ingrediënten - Ingredients (2 à 3p)
  • 8 kippenbouten - 8 chicken drums
  • 2 kleine uien of 1 grote in halve ringen - 2 small onions or 1 large one in half rings
  • 3 paprika's in ringen - 3 bell peppers in strips
  • enkele champignons in schijfjes - some mushrooms in slices
  • 400 g tomatenstukjes - 1 can of tomato cubes
  • 2 teentjes geperste knoflook - 2 cloves of garlic squeezed
  • 125 g geraspte kaas - 125 g grated cheese
  • 200 ml room - 200 ml of cream
  • 15 g boter - 15 g of butter
  • 2 el olijfolie - 2 tbsp of olive oil
  • 125 ml water - 125 ml of water
  • 1 blokje kippenbouillon (of groentenbouillon) - 1 cube of chicken stock (or vegetable stock)
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn, salie) - 1 tbsp of dried Italian herbs (oregano, thyme, rosemary, sage)
  • 1 tl nootmuskaat - 1 tsp of nutmeg
  • peper en zout - pepper and salt 
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pre-heat the oven to 200°C.

Pel de ui en snij in halve ringen, haal de zaadlijsten uit de paprika's en snij in repen, pers de knoflook en snij de champignons in schijfjes.
Peel the onion(s) and cut in half rings, remove the seeds from the bell peppers and cut in strips, squeeze the garlic and cut the mushrooms in slices.
Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze goudbruin in de boter en de olie.
Leg ze in een ingeoliede ovenschotel.
Season the chicken drums with pepper and salt and bake them golden brown in some butter and some oil. Transfer them into a greased oven dish.



Bak de uiringen in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Leg ze bovenop de kippenbouten.
Fry the onion rings in the same pan until they are soft. Transfer them on top of the chicken drums.



Bak de paprika's en de champignons kort aan in dezelfde pan en leg ze bovenop de uien.
Fry the bell peppers and the mushrooms in the same pan and put them on top of the onions.



Fruit de look heel kort aan, blus met het water en voeg de tomatenblokjes toe.
Fry the garlic shortly, add the water and the tomato cubes.

Kruid met de Italiaanse kruiden, het verkruimeld bouillonblokje, peper, nootmuskaat en een snuifje zout.
Season with the Italian herbs, the crumbled stock cube, pepper, nutmeg and a pinch of salt.

Giet er de room bij en laat nog 5 minuten inkoken.
Add the cream and let it boil for 5 minutes to thicken the sauce.

Giet de saus over de kip, bedek met aluminiumfolie (blinkende kant naar binnen) en plaats in het midden van de oven voor zo'n 40 minuten.
Pour the sauce over the chicken and the vegetables, cover with foil (the blinking side on the inside) and put in the middle of the oven for about 40 minutes.
Haal de schotel uit de oven, verwijder de aluminiumfolie, strooi er de kaas over en plaats nog 15 minuten terug in de oven tot de kaas mooi goudbruin is.
Take the dish out of the oven, remove the foil, sprinkle the grated cheese on top and place back in the oven for another 15 minutes until the cheese is golden brown.
Ik heb dit geserveerd met kroketjes.
I served it with croquettes.

Bon appétit! 

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/ 
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/



Reacties