Maaltijdsoep met prei en aardappelen - Meal soup with leek and potatoes
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Soep.... daar worden we toch allemaal warm van. En op zo'n miezerige herfstdagen met hier en daar zelfs een winterprikje, is een lekker soepje meer dan welkom.
Heb je eens geen zin om te koken maar wil je wel iets gezonds eten dat toch je maag vult, maak dan eens maaltijdsoep. Dat is eten en drinken samen.
Hey,
Soup .... don't we all love it. And on such drizzly autumn days with even a cold snap now and then, a nice soup is more than welcome.
Do not you feel like cooking but do you want something healthy to eat that still fills your stomach? Then make a meal soup.
Ingrediënten - Ingredients (1,5 l)
Zo ga je te werk - Instructions
Snij de uien in halve ringen, was de prei en snij ook in (halve) ringen, schil de aardappelen en snij in niet te kleine blokjes en pers de look.
Cut the onions in half rings, rinse the leek and cut into (half) rings, peel the potatoes and cut into cubes and squeeze the garlic.
Doe wat olijfolie in een grote pot en begin met de uien en de look aan te stoven.
Put some olive oil in a large pot and start frying the onions and the garlic.
Voeg er dan de helft van de prei bij en 1/3 van de aardappelen. Laat even meestoven. Breng op smaak met peper en kerriepoeder.
Then add half of the leeks and 1/3 of the potatoes. Fry it a bit and season with pepper and curry powder.
Voeg anderhalve liter water bij en 3 kippenbouillonblokjes (of groentenbouillon). Breng aan de kook en laat zo'n 15 minuutjes koken.
Add one and a half liters of water and 3 chicken stock cubes (or vegetable stock). Bring to the boil and let it boil for about 15 minutes.
Bak ondertussen de spekblokjes in een klein beetje olijfolie tot ze mooi krokant zijn.
Meanwhile, bake the bacon cubes in a little olive oil until they are crispy.
Mix de soep.
Mix the soup.
Voeg de rest de rest van de achtergebleven prei en aardappelen toe. Laat de soep nu nog 10 minuten verder koken tot de aardappelen zacht zijn.
Add the rest of the remaining leek and potatoes. Let the soup boil for another 10 minutes until the potatoes are soft.
Schep op in een mooi kom en werk af met gebakken spekjes en wat bieslook.
Spoon in a nice bowl and garnish with the crispy bacon and some chives.
English version in red
Hallo,
Soep.... daar worden we toch allemaal warm van. En op zo'n miezerige herfstdagen met hier en daar zelfs een winterprikje, is een lekker soepje meer dan welkom.
Heb je eens geen zin om te koken maar wil je wel iets gezonds eten dat toch je maag vult, maak dan eens maaltijdsoep. Dat is eten en drinken samen.
Hey,
Soup .... don't we all love it. And on such drizzly autumn days with even a cold snap now and then, a nice soup is more than welcome.
Do not you feel like cooking but do you want something healthy to eat that still fills your stomach? Then make a meal soup.
Ingrediënten - Ingredients (1,5 l)
- 2 preien - 2 leeks
- 600 g aardappelen - 600 g of potatoes
- 1 ui - 1 onion
- 2 teentjes knoflook - 2 cloves of garlic
- peper - pepper
- halve theelepel kerriepoeder - 1/2 tsp of curry powder
- 1,5 liter kippenbouillon - 1,5 l of chicken (vegetable) stock
- olijfolie - olive oil
- spekblokjes - bacon
- bieslook - chives
Zo ga je te werk - Instructions
Snij de uien in halve ringen, was de prei en snij ook in (halve) ringen, schil de aardappelen en snij in niet te kleine blokjes en pers de look.
Cut the onions in half rings, rinse the leek and cut into (half) rings, peel the potatoes and cut into cubes and squeeze the garlic.
Doe wat olijfolie in een grote pot en begin met de uien en de look aan te stoven.
Put some olive oil in a large pot and start frying the onions and the garlic.
Voeg er dan de helft van de prei bij en 1/3 van de aardappelen. Laat even meestoven. Breng op smaak met peper en kerriepoeder.
Then add half of the leeks and 1/3 of the potatoes. Fry it a bit and season with pepper and curry powder.
Voeg anderhalve liter water bij en 3 kippenbouillonblokjes (of groentenbouillon). Breng aan de kook en laat zo'n 15 minuutjes koken.
Add one and a half liters of water and 3 chicken stock cubes (or vegetable stock). Bring to the boil and let it boil for about 15 minutes.
Bak ondertussen de spekblokjes in een klein beetje olijfolie tot ze mooi krokant zijn.
Meanwhile, bake the bacon cubes in a little olive oil until they are crispy.
Mix de soep.
Mix the soup.
Voeg de rest de rest van de achtergebleven prei en aardappelen toe. Laat de soep nu nog 10 minuten verder koken tot de aardappelen zacht zijn.
Add the rest of the remaining leek and potatoes. Let the soup boil for another 10 minutes until the potatoes are soft.
Schep op in een mooi kom en werk af met gebakken spekjes en wat bieslook.
Spoon in a nice bowl and garnish with the crispy bacon and some chives.
Bon appétit!
Reacties
Een reactie posten