Lekkere appeltaart - Delicious apple pie

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Ik had nog een pakje bladerdeeg liggen en enige appels, dus ging ik aan het bakken. Ik maakte een lekkere appeltaart op een leuke manier.

Hey,
I still had a packet of puff pastry and some apples in my fridge, so I started baking. I made a nice apple pie in a lovely shape.



Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=Dxdo0VoqDXY

Bon appétit !


Ingrediënten - Ingredients
  • 1 vel bladerdeeg - 1 sheet of puff pastry
  • 3 appels - 3 apples
  • kristalsuiker - granulated sugar
  • kaneel - cinnamon
  • 1 eigeel + wat melk - 1 egg yolk + some milk
  • boter - butter

Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C.
Preheat the oven to 200 ° C.
 
Schil de appels en snij ze in kleine stukken.
Peel the apples and cut them into small pieces.

Bak ze een beetje aan in een pan met boter en bestrooi met kaneel en suiker, zodat ze een beetje carameliseren.
Fry them a little in a pan with butter and sprinkle with cinnamon and sugar. Let them caramelise a bit.
 

Neem het vel bladerdeeg en leg er 2 stokjes op zodat je het deeg als het ware in 3 verdeelt. De zijkanten snij je in repen.
Take the sheet of puff pastry and put 2 sticks on it so that you divide the dough into 3. Cut the sides into strips.

In het midden leg je dan de licht gebakken appeltjes.
In the middle you spoon the caramelised apples.

Neem de stokjes weg en vouw de repen van het deeg over de vulling net zoals een vlecht.
Remove the sticks and fold the strips of the dough over the filling just like a braid.


Vermeng een klein beetje melk met het eigeel en bestrijk er het deeg mee.
Mix a little milk with the egg yolk and brush the dough with it.
Plaats in het midden van de oven en laat 30 minuten bakken.
Place in the middle of the oven and bake for 30 minutes.

For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties