Zot lekkere steak en broccoli op z'n Chinees - Grazy good Chinese beef and broccoli

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Ik had eens zin om een wokgerechtje te maken. Ik ben een grote fan van broccoli en een lekkere steak zie ik ook altijd zitten. Ik heb de steak in dunne schijfjes gesneden van een halve centimeter dik. Op zich vond ik dat wel een beetje zonde, maar ik heb ze niet te lang gebakken en in de saus blijven ze heel mals en sappig. Dit gerechtje kan zowel voor lunch of avondmaal en als er nog over is, is het heel makkelijk op te warmen in de microgolf. Maar ik kan je verzekeren, de pan zal leeg zijn.

Hey,
It's time to wok. I am a big fan of broccoli and I love steak. I cut the steak into a 1/4 inch thick strips. Actually I didn't like to cut such a nice steak into thin strips, but I did not cook them too long and in the sauce they remain very tender and juicy. This dish can be used for lunch or dinner and left-overs can easily be warmed up in the microwave. But I can assure you, the pan will be empty.



Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=pqbTLI4hAd8


Bon appétit !


Ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 500 g steak (chateaubriand), in sneetjes van 1/2 cm  - 1 pound flank steak sliced into 1/4 inch thick strips
  • 1 broccoli in roosjes - 1 broccoli in florets
  • 120 ml water + 1/4 rundsbouillonblokje - 1/2 cup beef stock
  • 5 teentjes knoflook, fijngesneden - 5 cloves of garlic minced
  • 2 el maizena - 2 tablespoons of corn starch
  • 1 el koolzaadolie of wokolie - 1 tablespoon of canola oil
Voor de saus - For the sauce:
  • 120 ml sojasaus - 1/2 cup low sodium soy sauce
  • 55 g bruine suiker - 1/4 cup brown sugar
  • 2 theelepels maizena - 2 teaspoons of corn starch
Zo ga je te werk - Instructions
Snij het vlees in sneetjes van 1/2 cm. Doe de broccoli in roosjes en hak de knoflook fijn.
Cut the meat into 1/4 inch thick strips. Cut the broccoli in florets en finely chop the garlic.

Doe 2 el maizena in een grote kom en doe er het gesneden vlees bij. Roer goed om met uw handen tot het vlees langs alle kanten bedekt is met de maizena.
Toss the sliced beef in a large bowl with the corn starch.

Doe de olie in een wokpan en laat deze op middelmatige temperatuur heet worden. Doe er het vlees in en bak het een paar minuutjes onder voortdurend roeren. Haal het uit de pan en zet aan de kant.
Heat the oil in a pan over medium heat for a few minutes. Add the sliced beef and cook until it browns, a few minutes, stirring frequently. Transfer to a plate and set aside.

Voeg de broccoliroosjes en de look toe en roer even om. Giet er de rundsbouillon bij.
Add the broccoli and the garlic to the pan, and stir. Add beef broth. 

Laat rustig garen onder deksel, tot de broccoli beetgaar is. Ongeveer 7 minuutjes. Roer af en toe.
Let simmer until the broccoli is tender, about 7 minutes, stirring occasionally.

Roer ondertussen de sojasaus, de bruine suiker en de maizena  samen en kook de rijst.
While waiting for the broccoli to cook, combine all of the sauce ingredients in a bowl and mix well. Boil the rice.

Voeg het vlees en de saus toe and roer. Laat nog even rustig zo'n 5 minuten garen tot de saus een beetje indikt.
Add the reserved beef and sauce to the pan, and stir. Let simmer for 5 minutes so the sauce thickens a bit.

Serveer met de gekookte witte rijst.
Serve beef and broccoli over cooked white rice.

Bon appétit! 

For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/








Reacties

Een reactie posten