Snel en makkelijk wit brood - A white bread quick and easy

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Heb je geen brood meer en helemaal geen zin om naar de bakker te gaan. Of zit je helemaal ingesneeuwd zoals vandaag, dan heb ik hier een snel en makkelijk receptje om een wit broodje te bakken.

Hey,
Are you out of  bread and don't feel like going to the bakery. Or are you completely snowed in like today, then I have a quick and easy recipe to bake a white bread.




Ingrediënten - Ingredients
  • 350 gram bloem - 350 g of flour
  • 20 gram lichte rietsuiker of hele fijne suiker - 20 g of fine sugar
  • 1 zakje gedroogde gist - 1 bag of dried yeast
  • 50 ml olijfolie - 50 ml of olive oil
  • 8 gram zout - 8 g of salt
  • 225 ml warm water - 225 ml of warm water

Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.
 
Doe de suiker, gist,  olijfolie, zout en de helft van de bloem in de keukenrobot. Giet het water erbij en start de keukenrobot. Mix alles gedurende 3 minuten op hoge snelheid. Ik heb hiervoor de "K" gebruikt.
Put the sugar, yeast, olive oil, salt and half of the flour in the kitchen robot. Pour in the water and start the kitchen robot. Mix everything for 3 minutes at high speed. I used the "K" for this.

Stort het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed de overige bloem eronder tot je een mooi deeg hebt dat niet meer aan je handen plakt. Ik heb het dan nog eens met de kneedhaak 10 minuten laten kneden in mijn keukenrobot.
Pour the dough onto a floured surface and knead the remaining flour underneath until you have a nice dough that no longer sticks to your hands. I then kneaded it with my kneading hook for 10 minutes in my kitchen robot.

 
Doe wat olijfolie in een kom en draai het deeg erin zodat er overal een beetje olie zit. Dek het losjes af met huishoudfolie, leg er nog een vochtige handdoek over en plaats op een warme plaats. Laat het zo'n 30 minuutjes rijzen.
Put some olive oil in a bowl and turn the dough in so that there is a little oil everywhere. Cover it loosely with household foil, put a damp towel over it and place in a warm place. Let it rise for about 30 minutes.

Vul een ovenschaal met water en zet deze op de bodem van de oven. 
Fill a baking dish with water and place it on the bottom of the oven.
 
Maak een mooie bol van het deeg. Snij er een kruis in met een nat mes.
Make a nice ball of the dough. Cut a cross with a wet knife.
Zet het brood in de oven en bak af in 40-45 minuten.
Put the bread in the oven and bake in 40-45 minutes.

Bon appétit! 

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/ 
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties