Winterse hutsepot - Winter stew

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Hutsepot.... Het weer vraagt er duidelijk om. Laat het maar sneeuwen. Een lekkere warme hutsepot, boordevol gezonde groenten, zorgt ervoor dat wij het weer lekker warm krijgen. Nog een goeie schep mosterd erbij... Laat maar komen. Van hutsepot maak je altijd een grote pot. Je kunt daarna porties invriezen voor later of doen zoals wij.... er een paar dagen na elkaar van eten. Wij krijgen er nooit genoeg van.

Hey,
Winter stew.... The weather clearly asks for it. Let it snow. A nice warm stew, full of healthy vegetables, makes us getting warm again. We love it with some mustard ...  You always make a whole casserole, several portions. You can then freeze some portions for later or do as we do .... eat stew a few days in a row. We never get enough of it.


Ingrediënten - Ingredients
  • 500 g groene kool in stukken - 500 g of green cabbage in pieces
  • 500 g wortelen in stukken - 500 g of carrots in pieces
  • 400 g rapen in stukken - 400 g of turnips in pieces
  • 200 g selder in stukken - 200 g of celery in pieces
  • 200 g prei in stukken - 200 g of leek in pieces
  • 300 g spruiten - 300 g of Brussels sprouts
  • 500 g gekookte aardappelen in stukken - 500 g of boiled potatoes in pieces
  • 500 g gezouten spek - 500 g of salted bacon
  • 500 g soepvlees - 500 g of soup meat
  • peper en zout - pepper and salt

Zo ga je te werk - Instructions
Leg het vlees in een grote kom en zet onder met koud water. Laat 60 minuten trekken in de snelkookpan.
Put the meat in a large pot and add cold water just until the meat is under the water.  Let cook for 60 minutes in the pressure cooker.

Haal het vlees eruit en kook de groeten gaar in het vocht waar het vlees in getrokken is. Kruid met peper en zout.
Remove the meat and boil the vegetables in the water of the meat until tender. Season with pepper and salt.
 

Je kunt er ook de aardappelen bij doen maar ik heb de gewoonte die apart te stomen en dan bij de groenten te doen als de groenten gaar zijn.
You can also add the raw potatoes, but I have the habit of steaming them separately and then adding them when the vegetables are done.

Snij het vlees in stukken en voeg bij de groenten. Voeg ook de gestoomde aardappelen toe. Meng goed.  Proef nog eens voor de kruiding.
Cut the meat into pieces and add to the vegetables. Mingle well. Taste once again for the seasoning.
 

Ik doe er meestal ook een doos Frankfurter worsten bij. Dat geeft een lekker gerookte smaak.
I usually also add a box of Frankfurter sausages. That gives a nice smoked taste.

Bon appétit!
 Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/ 
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/



Reacties