Perfecte spiegeleitjes met aardappelen en kerstomaatjes - Perfect eggs sunny side up with potatoes and cherry tomatoes

google14cb6d8bdf87b886.html
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Vandaag heb ik een primeur. Ik heb een video gemaakt, of beter gezegd, mijn vriend heeft dit gefilmd, van hoe ik sta te kokerellen in mijn keuken. Het is de bedoeling dat ik van elk gerechtje dat ik maak en post op mijn blog, dat daar ook een video bijkomt waarin ik toon hoe ik het klaarmaak.
Ik ben begonnen met een heel eenvoudig gerechtje met eieren, aardappelen en tomaten.

Hieronder vind je het filmpje hoe ik het gerecht klaarmaak.

Hey,
Today I have a first. I made a video, or rather, my friend filmed this, of how I am cooking the posted dish. It is my intention to add a video of every dish I prepare.
I started with a very simple dish with eggs, potatoes and tomatoes.


Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=nqA6QWmM5cQ

Bon appétit !


Ingrediënten (2p)
  • 5 gekookte aardappelen (afgekoeld) of 300 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 10 kerstomaten
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • bieslook
  • 10 blaadjes basilicum
  • zout
  • zwarte peper van de molen
  • 1 klontje boter
Zo ga je te werk 

Snij de aardappelen in plakjes van 0,5 cm. Snij de kerstomaatjes in 2. Snij de lente-uitjes in dunne ringen en snipper de bieslook.

Smelt de  boter in een pan en bak er 3 minuutjes de aardappelen in tot ze goudbruin zien. Kruid met peper en zout. Doe er de kerstomaatjes bij en laat 2 minuutjes meebakken. Schuif alles naar de rand en breek de eitjes in het midden van de pan.

Zet het vuur wat lager en laat rustig bakken.

Hak de basilicum fijn en verdeel over het pannetje, samen met de lente-uitjes en de bieslook. Kruid met peper en zout indien nodig.

English version

Ingredients (2p)
  • 4 to 5 boiled potatoes (cooled) or 300 g of pre-cooked potato slices
  • 10 cherry tomatoes
  • 2 eggs
  • 2 spring onions
  • chives
  • 10 leaves of basil
  • salt
  • black pepper from the mill
  • 1 lump of butter
Instructions

Cut the potatoes into slices of 0.5 cm. Cut the cherry tomatoes in 2. Cut the spring onions into thin rings. Chop the chives.

Melt the butter in a pan and fry the potatoes for 3 minutes until they are golden brown. Season with pepper and salt. Add the cherry tomatoes and let it cook for 2 minutes. Slide everything to the edge and break the eggs in the middle of the pan.

Turn down the heat a little and let it bake slowly.

Finely chop the basil and spread over the pan, together with the spring onions and the chives. Season with pepper and salt if necessary.

Bon appétit!

Reacties