Greek salad with garlic bread - Griekse salade met lookbrood
Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red
Hi,
With this recipe you quickly and easily put a traditional Greek salad on the table that tastes particularly delicious. This salad is ideal as a side dish, but scores particularly well at the Barbecue in the Summer or at the Gourmet in the winter.
Hoi,
Met dit recept zet je snel en eenvoudig een traditionele Griekse salade op tafel die bijzonder lekker smaakt. Deze salade is ideaal als bijgerecht, maar scoort vooral goed bij de Barbecue in de zomer of bij de Gourmet in de winter.
INGREDIENTS GREEK SALAD 2-4 PERSONS
INGREDIENTS FOR THE GARLIC BREAD
Instructions
Cut the tomatoes in cubes.
Snij de tomaten in blokjes.
Cut the cucumber in cubes.
Snij de komkommer in blokjes.
Cut the bell pepper in cubes.
Snij de groene paprika in blokjes.
Cut the olives in half.
Snij de olijven in 2.
Slice the onion in fine rings.
Snij de ui in fijne ringen.
Put al the vegetables in a big bowl.
Doe alle groenten in een grote kom.
Finely chop the parsley and the mint.
Hak de peterselie en de munt fijn.
Add the herbs to the vegetables.
Doe de verse kruiden bij de groenten.
Cut the feta cheese in cubes.
Snij de feta in blokjes.
Add them to the vegetables.
Voeg ze bij de groenten.
Whisk the olive oil, the red wine vinegar and the oregano and pour it over the vegetables. Mix well.
Klop de olijfolie, de rode wijn azijn en de oregano met een garde en giet over de groenten. Vermeng goed.
Press the garlic.
Pers de knoflook.
Finely chop some parsley.
Hak de peterselie fijn.
Add the garlic and parlsey to the butter.
Voeg de look en de peterselie bij de boter.
And mix well.
Vermeng alles goed.
Make half cuts in the bread and fill them up with the garlic butter. Bake 8-10 min in oven (200°C).
Snij het brood half in en vul op met de lookboter. Bak ze 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven (200°C)
English version in red
Hi,
With this recipe you quickly and easily put a traditional Greek salad on the table that tastes particularly delicious. This salad is ideal as a side dish, but scores particularly well at the Barbecue in the Summer or at the Gourmet in the winter.
Hoi,
Met dit recept zet je snel en eenvoudig een traditionele Griekse salade op tafel die bijzonder lekker smaakt. Deze salade is ideaal als bijgerecht, maar scoort vooral goed bij de Barbecue in de zomer of bij de Gourmet in de winter.
Watch my video and see how I prepare it,
- 200 g feta cheese - 200 g feta kaas
- 4 tomatoes - 4 tomaten
- 1/2 cucumber - 1/2 komkommer
- 100 g black olives - 100 g zwarte olijven
- 1 red onion - 1 rode ui
- 1 green bell pepper - 1 groene paprika
- 2 tbsp red wine vinegar - 2 el rode wijn azijn
- 1 tsp dried oregano - 1 kl gedroogde oregano
- 2 sprigs fresh mint - een beetje verse munt
- some fresh parsley - een beetje verse peterselie
- olive oil - olijfolie
- pepper and salt - peper en zout
INGREDIENTS FOR THE GARLIC BREAD
- 2 French baguettes - 2 nog af te bakken broodjes
- salted butter - gezouten boter
- parsley - peterselie
- 3 cloves of garlic - 3 tenen look
- pepper and salt - peper en zout
Instructions
Cut the tomatoes in cubes.
Snij de tomaten in blokjes.
Cut the cucumber in cubes.
Snij de komkommer in blokjes.
Cut the bell pepper in cubes.
Snij de groene paprika in blokjes.
Cut the olives in half.
Snij de olijven in 2.
Slice the onion in fine rings.
Snij de ui in fijne ringen.
Put al the vegetables in a big bowl.
Doe alle groenten in een grote kom.
Finely chop the parsley and the mint.
Hak de peterselie en de munt fijn.
Add the herbs to the vegetables.
Doe de verse kruiden bij de groenten.
Cut the feta cheese in cubes.
Snij de feta in blokjes.
Add them to the vegetables.
Voeg ze bij de groenten.
Whisk the olive oil, the red wine vinegar and the oregano and pour it over the vegetables. Mix well.
Klop de olijfolie, de rode wijn azijn en de oregano met een garde en giet over de groenten. Vermeng goed.
Let's make the garlic bread
Press the garlic.
Pers de knoflook.
Finely chop some parsley.
Hak de peterselie fijn.
Add the garlic and parlsey to the butter.
Voeg de look en de peterselie bij de boter.
And mix well.
Vermeng alles goed.
Make half cuts in the bread and fill them up with the garlic butter. Bake 8-10 min in oven (200°C).
Snij het brood half in en vul op met de lookboter. Bak ze 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven (200°C)
Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
PLEASE SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL
Reacties
Een reactie posten