Trout with fennel and roast potatoes - Forel met venkel en patatjes uit de oven*

Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red

Hi,
Trout is a nice piece of fish and the thyme and rosemary give a wonderful flavour to the fish. The fennel gives it a taste of anise.

Hoi,
Forel is een mooi stukje vis en de tijm en rozemarijn geven een heerlijke smaak aan de vis. De venkel zorgt voor een lekker anijssmaak!

Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=fK6Ztq7dSZg


Bon appétit !


Ingredients - Ingrediënten
  • 2 trouts - 2 forellen
  • 1 fennel - 1 venkel
  • 4 small tomatoes - 4 kleine tomaten
  • 6 slices of herbal butter - 6 sneetjes kruidenboter
  • fresh thyme - verse tijm
  • fresh rosemary - verse rozemarijn
  • 2 tbsp olive oil - 2 el olijfolie
  • 400 g potatoes, unpeeled - 400 g aardappelen, ongeschild
  • pepper and salt - peper en zout

Instructions - Zo ga je te werk 
Wash the trouts thoroughly and dry them with some kitchen towel.
Spoel de forellen af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
Cut off the small fins.
Snij de kleine vinnetjes eraf.
Cut off the fennel stalks and the green leaves.
Verwijder de venkelsteel en de groene blaadjes.
Cut the fennel in slices.
Snij de venkel in schijfjes.
Cut the tomatoes in slices.
Snij de tomaten in schijfjes.
Cut 6 slices of the herbal butter.
Snij 6 schijfjes van de kruidenboter.

Cook the fennel for 5 minutes al dente.
Kook de venkel 5 minuten al dente.

Cut the potatoes in pieces.
Snij de aardappelen in halve maantjes.

Put them in an ovendish and sprinkle with olive oil. Season with pepper, salt and fresh rosemary.
Doe ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en verse rozemarijn.

Season the trouts wit pepper and salt and fill them up with the fennel, the tomatoes, the herbal butter, thyme and rosemary.
Kruid de forellen met peper en zout en vul ze op met de venkel, de tomaten, de kruidenboter, de tijm en rozemarijn.

Place the rest of the fennel and tomatoes around the fish. Season with some pepper, salt, rosemary and thyme.
Leg de rest van de venkel en de tomaten rond de vis. Kruid met wat peper, zout, verse tijm en rozemarijn.

Place the dishes in a pre-heated oven (200°C) for about 25 minutes.
Plaats de schotels ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).

Bon appétit!

Reacties