Forel met kruidenboter, gebakken aardappelen en waterkers - Trout with garlic butter, baked potatoes and watercress

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Goeieavond,

Het is weer tijd om een beetje vis te eten. Wat is er lekkerder dan een verse forel klaargemaakt in de oven. Een klassieke kruidenboter smaakt overheerlijk bij deze vis. Smaakvol en super eenvoudig!
In plaats van een gewone salade, serveer ik er deze keer waterkers bij en gebakken aardappeltjes.

Good evening,
It's time to eat some fish again. What's more delicious than a fresh trout prepared in the oven. A classic garlic butter tastes delicious with this fish. Tasteful and super easy!
Instead of an ordinary salad, I serve watercress this time and baked potatoes.


Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2p)
  • 2 forellen - 2 trouts
  • 300 gram aardappelen - 300 grams of potatoes
  • ½ bussel waterkers - ½ bunch of watercress
  • een scheutje olijfolie - some olive oil
  • ¼ bussel peterselie - ¼ bunch of parsley
  • 1 teentje look - 1 clove of garlic
  • 60 g hoeveboter - 60 grams of butter
  • ½ sjalot - ½ challot
  • ½ citroen - ½ lemon
  • peper en zout - pepper and salt
  • boter - some butter

Zo ga je te werk - Instructions

Voor de kruidenboter - For the garlic butter
  • 60 g hoeveboter - 60 grams of butter
  • 1 teentje look - 1 clove of garlic
  • ½ sjalot - ½ shallot
  • ¼ bussel peterselie - ¼ bunch of parsley
  • ½ citroen - ½ lemon
  • peper en zout - pepper and salt
Neem een ruime mengschaal, snij de boter in stukjes en doe ze in de schaal.
Pel de look en plet het teentje tot pulp. Doe de geplette look bij de boter.

Take a large bowl, cut the butter into pieces and put them in the bowl.
Peel the garlic and crush into pulp. Add the crushed garlic to the butter.

Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Dat is belangrijk.
Spoel de krulpeterselie en snipper het kruid ook zeer fijn.

Chop the shallot as fine as possible. This is important.
Rinse the parsley and chop it also as fine as possible.


Voeg de versnipperde sjalot en peterselie bij de boter.
Spoel de citroen en rasp wat van de zeste (gele schil) bij de boter.

Add the shallot and parsley to the butter.
Rinse the lemon and grate some of the sides (yellow peel) and add to the butter.

Halveer de citroen en knijp een deel sap bij de boter. (naar smaak)
Gebruik een vork en meng alles tot een smeuĆÆge kruidenboter. Laat de boter eventueel even staan, zodat ze malser wordt.
Breng de boter op smaak met wat zout en peper van de molen. Proef het resultaat.

Halve the lemon and squeeze some juice into the butter. (To taste)
Use a fork and mix everything into a creamy garlic butter.
Season the butter with some salt and pepper. Taste it.
 
Voor de forel - For the trout
  • 2 forellen - 2 trouts
  • kruidenboter - garlic butter
Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C
De vis wordt op z’n geheel gebakken. Knip wel de staart en vinnen van de forellen.
Maak enkele ondiepe insnijdingen in Ć©Ć©n zijkant van de forellen. Zo kan de kruidenboter het visvlees extra smaak geven.
 
The fish is baked in 1 piece. Cut the tail and fins of the trout.
Make some shallow incisions in one side of the trout. This allows the garlic butter to give plenty of taste to the fish meat.

Neem een ruime braadslee of ovenschotel en beboter.
Leg de forellen met de ingesneden huid naar boven en leg op elke vis een portie van de kruidenboter. Hou wat kruidenboter over om straks op de gebakken aardappeltjes te leggen.
Gaar de forellen ongeveer 15 Ć  20 minuten op 180°C in de voorverwarmde oven.

Take an oven dish and butter it.
Place the trout with the sliced skin up and add a portion of the garlic butter to each fish. Keep some garlic butter to put on the baked potatoes.
Bake the trout for about 15 to 20 minutes at 180 ° C in the preheated oven.


Voor de aardappelen en waterkers - For the potatoes and watercress
  • boter - some butter
  • een scheutje olijfolie en wat balsamico  - some olive oil and balsamic vinegar
  • peper en zout - pepper and salt
  • ½ bussel waterkers - ½ bunch of watercress
  • 300 g aardappelen - 300 grams of potatoes
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook of stoom ze gaar in lichtgezouten water. (Kook de aardappelen niet te ‘plat’.) Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen.

Peel the potatoes, cut into pieces and cook in light salted water or steam them.  Drain them and allow them to cool down.
Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een braadpan.
Bak de stukken aardappel goudbruin, op een matig vuur. Kruid de aardappelen tussendoor met een snuifje zout en wat peper.

Heat a lump of butter and a spoon of olive oil in a frying pan.
Bake the pieces of potato golden brown, on a moderate fire. Season the potatoes with a pinch of salt and some pepper.

Spoel intussen de waterkers schoon. Verwijder de taaiste steeltjes.
Doe de waterkers in een slakom en schenk er een beetje olijfolie en balsamico over. Kruid het slaatje met wat zout en een klein beetje peper. Meng alles voorzichtig.

In the meantime, rinse the watercress. Remove the toughest stalks.
Put the watercress in a bowl and sprinkle some olive oil and balsamic vinegar on top. Season the salad with some salt and a little pepper. Mix everything carefully.

Gebruik grote borden. Serveer de forel en schep er gebakken aardappelen bij en een toefje waterkers. Doe nog een beetje kruidenboter op de aardappeltjes.

Use big plates. Serve the trout with baked potatoes and a bunch of watercress. Add a little garlic butter to the potatoes.


Bon appƩtit!



Reacties