Groentencurry met kokos en kikkererwten - vegetable curry with coconut and chickpeas
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,
Gisteren was het moederdag. Ik had soep gemaakt, een hoofdgerecht en een dessertje. Hoe ik de champignonsoep heb gemaakt, kunnen jullie hier zien (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/05/champignonsoep-met-kruidenkaas-mushroom.html).
Mijn dochter was op bezoek en aangezien zij vegetarisch is, heb ik een groentencurry met kokos en kikkererwten gemaakt. Redelijk wat snijwerk, maar overheerlijk!
Good evening,
Yesterday was Mother's Day. I made mushroomsoup, a main course and a dessert. How I made the mushroom soup, you can see here (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/05/champignonsoep-met-kruidenkaas-mushroom.html).
My daughter was visiting me and since she is vegetarian, I made a vegetable curry with coconut and chickpeas. Fairly some chopping, but delicious!
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (4p)
Zo ga je te werk - Instructions
English version in red
Goeieavond,
Gisteren was het moederdag. Ik had soep gemaakt, een hoofdgerecht en een dessertje. Hoe ik de champignonsoep heb gemaakt, kunnen jullie hier zien (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/05/champignonsoep-met-kruidenkaas-mushroom.html).
Mijn dochter was op bezoek en aangezien zij vegetarisch is, heb ik een groentencurry met kokos en kikkererwten gemaakt. Redelijk wat snijwerk, maar overheerlijk!
Good evening,
Yesterday was Mother's Day. I made mushroomsoup, a main course and a dessert. How I made the mushroom soup, you can see here (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/05/champignonsoep-met-kruidenkaas-mushroom.html).
My daughter was visiting me and since she is vegetarian, I made a vegetable curry with coconut and chickpeas. Fairly some chopping, but delicious!
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (4p)
- 6 aardappelen, gehalveerd - 6 potatoes, cut in 2
- 100 g kikkererwten, uitgelekt - 100 grams of chickpeas, leaked out
- 150 g sperziebonen - 150 grams of green beans
- 1 bloemkool, in roosjes - 1 cauliflower, in florets
- 2 wortelen, in plakjes - 2 carrots, in slices
- 2 tomaten, in blokjes - 2 tomatoes, in cubes
- 1 aubergine, in stukjes - 1 eggplant, in pieces
- 2 lente-uitjes, in stukjes - 2 spring onions, in pieces
- 1 rode ui, fijngesnipperd - 1 red onion, finely chopped
- 2 cm gember, geraspt - 2 cm ginger, grated
- 400 ml kokosmelk - 400 ml coconut milk
- 250 ml water - 250 ml water
- 2 el olie - 2 tbsp of olive oil
- 3 el kerriepoeder - 3 tbsp of curry powder
- 1 el bruine suiker - 1 tbsp of brown sugar
- zout en peper - salt and pepper
Zo ga je te werk - Instructions
Stoof de ui samen met de lente-ui en de gember in wat olie. Strooi er de kerriepoeder over en roer los.
Bake the onion with the spring onion and the ginger in some oil. Add the curry powder and stir.
Leg de aardappelen, de
sperziebonen, de kikkererwten, de bloemkoolroosjes, de wortelen, de
tomaten en de aubergine erbij. Schenk er de kokosmelk en 250 milliliter
water over. Breng op smaak met suiker en wat zout en peper.
Add the potatoes, the beans, the chickpeas, the cauliflower, the carrots, the tomatoes and the eggplant. Transfer the coconut milk and 250 milliliters of water. Season with sugar and some salt and pepper.
Laat het geheel
afgedekt 35 minuten pruttelen. Haal de laatste 5 minuten het deksel
eraf.
Roer alles goed door elkaar en schep uit in 4 borden.
Roer alles goed door elkaar en schep uit in 4 borden.
Allow it to simmer for 35 minutes. Take off the lid for the last 5 minutes.
Stir well and serve.
Stir well and serve.
Reacties
Een reactie posten