Scampi spiesjes, mosseltjes in papillot en gemarineerde zalm op de BBQ - Shrimp scampi, mussels 'en papillote" and marinated salmon on the BBQ

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,

Het weer blijft mooi en outdoor cooking is hip. Vandaag gaan we voor een beetje vis op de BBQ.
Als starter spiesjes van scampi die ik zo heb gekocht, daarna mosseltjes in papillotte en als kers op de taart gemarineerde zalmfilet met een salade van veldsla, tomaat en venkel.

Good evening,
The weather stays nice and outdoor cooking is in. Today we go for some fish on the BBQ.
As a starter marinated shrimp scampi, then mussels "en papillote" and last but not least marinated salmon fillet with a salad of lettuce, tomato and fennel.

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients
  • 2 spiesjes van scampi - shrimp scampi
  • 1 kg mosselen - 1 kilo of mussels
  • mosselgroentjes - celery and onion
  • mosselkruiden - mussel spices
  • peper - pepper
  • olijfolie - olive oil
  • 2 stukken zalmfilet met vel - 2 pieces of salmon fillet with skin
  • olijfolie - olive oil
  • verse rozemarijn en tijm - fresh rosemary and thyme
  • peper en zout - pepper and salt
  • veldsla - lettuce
  • tomaat - tomato
  • 1/2 venkel - 1/2 fennel
  • lente-ui - spring onion
  • olijfolie - olive oil
  • 2 el citroensap - 2 tbsp of lemon juice
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Doe olijfolie in een kom. Doe er wat zout en peper bij en de verse tijm en rozemarijn. Leg de zalmfilets erin en draai goed om. Laat een half uur tot een uur marineren en draai af en toe om.

Pour some olive oil in a bowl. Add some salt and pepper and fresh thyme and rosemary. Add the salmon fillets and turn them round and round in the flavoured oil. Let them marinate for half an hour to an hour and turn occasionally.
Haal de stelen voorzichtig uit de champignons en vul ze op met de kruidenboter.
Carefully remove the stems from the mushrooms and fill them with the garlic butter.
Doe de veldsla in een kom. Snij de tomaat in stukjes. Snij de halve venkel met een mandoline heel fijn en doe bij de sla. Snij de lente-ui in ringetjes en voeg ook toe. Doe er net voor het serveren de olijfolie, het citroensap en peper en zout op.

Put the lettuce in a bowl. Cut the tomato into pieces. Cut half the fennel very thin and add to the lettuce. Cut the spring onion into rings and add as well. Just before serving, add the olive oil, lemon juice and pepper and salt.
Was de mosselen. Neem een schaal en leg er 2 vellen aluminiumfolie in in kruisvorm. Verdeel de mosselen over de schalen. Kruid met mosselkruiden en doe er de mosselgroenten op. Besprenkel met wat olijfolie en vouw de pakketjes dicht. Je kunt er ook altijd een beetje witte wijn aan toevoegen.

Rinse the mussels. Take a bowl and fold 2 sheets of aluminum foil into the boil into a cross form. Divide the mussels on the foil. Season with pepper and mussel spices and add the sliced celery and onion. Drizzle with some olive oil and fold the packages. You can also add a little bit of white wine. 
Ziezo, de voorbereidingen zijn klaar en we kunnen starten.
So, the preparations are ready and we can start.

Begin met de spiesjes van scampi te bakken op de BBQ. Dat duurt maar een paar minuutjes. Serveer er wat tartaarsaus bij.
Start to bake the shrimp scampi on the BBQ. This only takes a few minutes. Serve with some tartar sauce.
Vervolgens leg je de pakketjes met mosselen op de BBQ. Laat ze ongeveer 10 tot 15 minuten liggen. Haal er eens eentje uit om te proeven of ze gaar zijn.

Then put the mussels "en papillote" on the BBQ. Leave them for about 10 to 15 minutes. Take 1 out to taste if they are cooked well. Don't let them overcook.
Giet ze voorzichtig in een kom en serveer. Opgelet, want de folie is super warm.
Pour them gently into a bowl and serve. Be careful because the foil is super hot.
Tenslotte leg je eerst de champignons even op de BBQ want die hebben iets langer nodig dan de zalm.
Werk ondertussen de salade verder af met de olijfolie en het citroensap, peper en zout.
Bak de zalm eerst 3 Ć  4 minuutjes op de velkant. Draai voorzichtig om en bak nog 2 minuutjes of tot de voor jou gewenste gaartijd.

Serveer met de tomaatvenkelsalade, de aardappelsalade en de opgevulde champignons.

Finally, put the mushrooms on the BBQ first because they need a little longer than the salmon.
Meanwhile, finish the salad with the olive oil and lemon juice, pepper and salt.
Bake the salmon on its skin 3 to 4 minutes. Carefully turn over and bake for 2 more minutes or until you feel when it's ready.
Serve with the tomato fennel salad, potato salad and stuffed mushrooms.


Bon appƩtit!


Reacties