Clafoutis met banaan - Clafoutis with bananas

English version in red

Goeiemorgen,

Een clafoutis is een Frans gebak met kers dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Ik heb er een variant op gemaakt met bananen.

Good morning,
A clafoutis is a French pastry with cherries that is eaten as dessert. It is made with cherries, which are poured with a batter of eggs, milk, flour and sugar. I used bananas instead of cherries.

Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients
  • 2 rijpe bananen - 2 ripe bananas
  • 2 eieren - 2 eggs
  • 4 el kristalsuiker - 4 tbsp granulated sugar
  • 4 el zelfrijzende bloem - 4 tbsp self-raising flour
  • 1 dl melk - 1 dl milk
  • 1 pakje vanillesuiker - 1 package of vanilla sugar
  • amandelschilfers - almond flakes
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180°.
Preheat the oven to 180°.

Breek de eieren in een kom en doe er de suiker en vanillesuiker bij. Kluts ze stevig met een garde of in de keukenrobot.
Break the eggs in a bowl and add sugar and vanilla sugar. Whip them with a whisk or in the food processor.
Prak 1 banaan en doe dit bij het mengsel. Voeg er dan de bloem en de melk aan toe en meng goed.
Mash 1 banana and add to the mixture. Then add the flour and the milk and stir well.
Neem een bakvorm en doe er bakpapier in. Giet het mengsel erin. Snij nu de andere banaan in schijfjes en leg ze verspreid op het mengsel. Werk af met wat amandelschilfers.
Take a baking mold with some baking paper. Pour the mixture into it. Now cut the other banana in slices and spread them over the mixture. Finish with some almond flakes.
Zet in de oven voor ongeveer 25 min. Prik even met een tandenstoker in het midden van het gebak om te zien of die gaar is.
Put in the oven for about 25 minutes. Test with a toothpick in the middle of the cake to see if it's cooked.

Bon appétit!


Reacties