Kokosrepen met chocolade - Coconut bars with chocolate

English version in red

Goeiemiddag,

Wie is er niet verzot op Bounty..... Deze alombekende kokosreep is één van de best verkochte candybars wereldwijd. Maar het bevat wel heel veel suiker. Wil je een versie maken die meer verantwoord is op gebied van suiker maar ook heel lekker smaakt, gebruik dan pure chocolade, hoe hoger het cacaogehalte hoe beter!

Good afternoon,
Who's not keen on Bounty ..... This well-known coconut bar is one of the best-selling candy bars worldwide. But it does contain a lot of sugar. If you want to make a version that is 'healthier' in terms of sugar but also tastes delicious, use pure chocolate, the higher the cocoa percentage, the better!

Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (10 small bars)
  • 130 g geraspte kokos - 130 g grated coconut
  • 4 - 6 eetlepels kokosolie, gesmolten - 4-6 tbsp coconut oil, melted
  • 4 eetlepels honing of maple syrup - 4 tbsp honey or maple syrup
  • 40 gram kokosmeel* - 40 g coconut flour*
  • 130 gram milk chocolate - 130 g milk chocolate
* Kokosmeel kun je in biowinkels kopen en bij sommige supermarkten. 

* Coconut flour can be bought in bio stores and at some supermarkets. 


Zo ga je te werk - Instructions

Doe de geraspte kokos samen met 4 eetlepels kokosolie, honing of maple syrup en de kokosmeel in een keukenmachine en meng. Je zou van dit mengsel de repen moeten kunnen vormen zonder dat deze uit elkaar valt. Plakt het nog niet goed genoeg, voeg dan 1- 2 eetlepels kokosolie toe. Vorm 10 gelijkmatige repen met je handen van het mengsel.

Put the grated coconut with 4 tablespoons of coconut oil, honey or maple syrup and coconut flour in a food processor and mix. You should be able to form the bars of this mixture without them falling apart. If it does not stick well enough, add 1 to 2 tablespoons of coconut oil. Form 10 equal bars of the mixture with your hands .


Leg deze een minuut of 10 in de vriezer en smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Doop de repen in de chocolade, dit gaat wat makkelijker met 2 eetstokjes.

Put these for about 10 minutes in the freezer and melt the chocolate au bain marie. Roll the bars in the chocolate, this is a little easier with 2 chopsticks.



Laat ze iets uitlekken en leg ze dan op een met bakpapier bekleed bakblik of bakje. Duw eventueel nog een vork in de bovenkant van de repen voor een streepjes effect. Zet de repen een half uurtje in de vriezer zodat de chocolade hard wordt.

 Let them leak a bit and put them on a baking tray covered with baking paper. You can use a fork to create a stripe effect on top of the bars. Put the bars for half an hour in the freezer to let harden the chocolate.


Bon appétit!



Reacties