Vis met verse kruiden, kokosmelk en limoen - Fish with fresh herbs, coconut milk and lime
English version in red
Goeieavond,
Na al dat vlees, is het weer eens tijd voor vis. Ik heb voor een lekker receptje gekozen met witte vis (zeebaars, dorade, kabeljauw, pangasius.... keuze genoeg), veel verse kruiden, kokosmelk en limoen. Nog wat kerstomaatjes erbij en smullen maar. Met dank aan Pascale Naessens.
Good evening,
After all that meat, it's time for some fish again. I opted for a delicious recipe with white fish (sea bass, sea bream, cod, pangasius.... the choice is yours), lots of fresh herbs, coconut milk and lime. Add some cherry tomatoes and my God, what a feast! Thanks to Pascale Naessens (a well-known Belgian cook).
Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (2p)
Neem een vuurvaste schaal, kruid de vis met peper en zout en leg de filets in de schaal, strooi hierover de kruiden en eindig met het sausje.
Goeieavond,
Na al dat vlees, is het weer eens tijd voor vis. Ik heb voor een lekker receptje gekozen met witte vis (zeebaars, dorade, kabeljauw, pangasius.... keuze genoeg), veel verse kruiden, kokosmelk en limoen. Nog wat kerstomaatjes erbij en smullen maar. Met dank aan Pascale Naessens.
Good evening,
After all that meat, it's time for some fish again. I opted for a delicious recipe with white fish (sea bass, sea bream, cod, pangasius.... the choice is yours), lots of fresh herbs, coconut milk and lime. Add some cherry tomatoes and my God, what a feast! Thanks to Pascale Naessens (a well-known Belgian cook).
Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (2p)
- 400 g stevige witte visfilet - 400 g firm white fish
- 15 kleine trostomaatjes - 15 small cherry tomatoes
- 4 el kokosmelk - 4 tbsp coconut milk
- 2 limoenen - 2 limes
- 1 grote bos verse kruiden: peterselie, dille, koriander, citroenmelisse, basilicum, ... - 1 big bunch of fresh herbs : parsley, dill, coriander, lemon balm, basil, ....
- 1 knoflookteentje - 1 clove of garlic
- olijfolie - olive oil
Verwarm de oven voor op 180°.
Preheat the oven to 180°.
Meng de kokosmelk met het sap van één limoen en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en de fijngesnipperde knoflook.
Mix the coconut milk with the juice of one lime and a spoon of olive oil. Season with pepper and salt and the finely chopped garlic.
Hak de kruiden fijn. Halveer de tomaatjes. Snijd de andere limoen in plakjes.
Mince the herbs. Cut the tomatoes in half. Cut the other lime into slices.
Neem een vuurvaste schaal, kruid de vis met peper en zout en leg de filets in de schaal, strooi hierover de kruiden en eindig met het sausje.
Take an oven dish, season the fish with pepper and salt and put the fillets in the oven dish. Sprinkle the herbs over the fish and the sauce on top.
Leg de tomaatjes en de plakjes limoen eromheen. Zet ongeveer 30 minuten in de oven op 180 °C.
Reacties
Een reactie posten