American fluffy pancakes for breakfast

English version in red

Goeiemiddag,

Ik had eens zin om een ander ontbijtje te maken. Het zijn American pancakes geworden. Heel eenvoudig en snel klaar. Je kunt ze eten met wat je maar wilt. Vers fruit, choco, en ja zelfs een beetje slagroom.

Good afternoon,
I was thinking of making something else for breakfast. I chose American pancakes. Easy peasy. You can eat them with whatever you want. Fresh fruit, chocolat spread, and yes even with a little bit of whipped cream.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (15 kleine/small pancakes)
  • 3 eieren - 3 eggs
  • 115 g bloem - 115 g plain flour
  • 1 koffielepel bakpoeder - 1 tsp baking powder
  • 50 g kristalsuiker (optioneel) - 50 g granulated sugar (optional)
  • 140 ml melk - 140 ml milk
  • een beetje zout - some salt
Zo ga je te werk - Instructions

Scheid de eigelen van de eiwitten en doe ze in een aparte kom.
Klop de eiwitten met wat zout tot het stevige pieken heeft gevormd (gebruik een handmixer of keukenrobot om tijd en armen te sparen). 
Separate the egg whites from the yolks and place in separate bowls. Whisk egg whites with salt until it has formed stiff peaks (use a hand mixer to save time and your arms).
Voeg de gezeefde bloem bij de eigelen, gevolgd door de suiker, het bakpoeder en de melk. Meng goed.
In the other bowl, add sifted flour to egg yolks, followed by baking powder and milk. Beat together until mixed well. 
Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het bloemmengsel. 
Fold the egg white mixture into this bowl, being careful not to lose too much air so it stays fluffy and whipped.
Gebruik een kleine sauslepel om het deeg in de pan te doen. Ik maakte 3 pancakes tegelijk. Ik gebruikte een klein beetje boter in de pan. Zet uw vuur op middelmatige hitte. Na een paar minuutjes is het tijd om de pancakes te draaien. Ik gebruikte een spatel hiervoor. De pancakes moeten een gouden kleur hebben. 
Using a ladle, spoon the mixture into a non-stick frying pan on a medium to low heat (too hot and the pancakes won't cook properly throughout and will burn in places). I used some butter to bake them. After a couple of minutes if you notice little bubbles popping to the surface, it's about time to flip the pancake. I used a spatula for that. The pancakes should have an even golden colour. 

Nu is het tijd om creatief te worden met vullingen en toppings en ze naar binnen te spelen!
Now it's time to be creative with fillings and toppings!

Bon appétit!



Reacties