Normandische appeltaart - Normandic apple pie
English version in red
Goeieavond,
Heb je nog appels liggen die je wilt wegwerken, bak dan eens deze Normandische appeltaart.
Heerlijk!
Good evening,
If you still have apples you want to get rid off, why don't you bake this Normandic apple pie.
Delicious!
Dit zijn de ingrediënten - Ingredients
Deeg - dough:
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200). Vet een springvorm of een mooie taartvorm in met boter (of bakspray).
Preheat the oven to 220 degrees (hot air 200). Fill a nice baking tin with butter (or baking spray).
Doe de ingrediënten in een kom, kneed met de hand de boter er goed door tot je een kruimelig deeg hebt.
Put the ingredients for the dough in a bowl, knead the butter well with your hands until you have a crumbly dough.
Doe het deeg over in je taartvorm en boetseer er een zo gelijkmatig mogelijke taartbodem van.
Transfer the dough in your baking tin and press it a bit to make it as equal as possible.
Verdeel de plakjes appel in waaiervorm over de bodem. Als je over hebt, leg je de plakjes gewoon dubbel neer over de eerste laag. Verdeel er wat suiker en kaneel over.
Divide the apple slices into a fan shape over the bottom. Once you've finished, just put the rest of the slices double over the first layer. Sprinkle some sugar and cinnamon.
Doe vervolgens 30 gram bloem, 2 eieren, 30 gram suiker en 200 gram slagroom in een mixerkom en sla het met de garde tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
Put 30 grams of flour, 2 eggs, 30 grams of sugar and 200 grams of whipped cream in a mixing bowl and mix it well.
Verdeel dit mengsel over de appels. Verdeel er daarna geschaafde amandelen over.
Spread this mixture over the apples. Then divide the almond flakes.
Zet de taart 30 minuten in de oven tot hij mooi goudgeel gebakken is. Mocht de taart iets te hard gaan en te donker worden, doe je er na zo'n 15 minuten even een vel aluminiumfolie overheen.
Place the pie in the oven for 30 minutes until it is nicely baked. If the pie goes too hard and becomes too dark, put a sheet of aluminum foil after 15 minutes.
Laat de taart afkoelen. Garneer 'm daarna eventueel met poedersuiker.
Let the pie cool down. Then garnish with icing sugar if you want.
Goeieavond,
Heb je nog appels liggen die je wilt wegwerken, bak dan eens deze Normandische appeltaart.
Heerlijk!
Good evening,
If you still have apples you want to get rid off, why don't you bake this Normandic apple pie.
Delicious!
Dit zijn de ingrediënten - Ingredients
Deeg - dough:
- 225 gram bloem - 225 g flour
- 100 gram koude boter in stukjes - 100 g cold butter in pieces
- 1 eigeel - 1 egg yolk
- 50 gram suiker - 50 g sugar
- snufje zout - pinch of salt
- 3 appels - 3 apples
- 30 gram bloem - 30 g flour
- 2 eieren - 2 eggs
- 30 gram suiker - 30 g sugar
- 200 mg slagroom - 200 ml whipped cream
- geschaafde amandelen - almond flakes
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200). Vet een springvorm of een mooie taartvorm in met boter (of bakspray).
Preheat the oven to 220 degrees (hot air 200). Fill a nice baking tin with butter (or baking spray).
Doe de ingrediënten in een kom, kneed met de hand de boter er goed door tot je een kruimelig deeg hebt.
Put the ingredients for the dough in a bowl, knead the butter well with your hands until you have a crumbly dough.
Doe het deeg over in je taartvorm en boetseer er een zo gelijkmatig mogelijke taartbodem van.
Transfer the dough in your baking tin and press it a bit to make it as equal as possible.
Verdeel de plakjes appel in waaiervorm over de bodem. Als je over hebt, leg je de plakjes gewoon dubbel neer over de eerste laag. Verdeel er wat suiker en kaneel over.
Divide the apple slices into a fan shape over the bottom. Once you've finished, just put the rest of the slices double over the first layer. Sprinkle some sugar and cinnamon.
Doe vervolgens 30 gram bloem, 2 eieren, 30 gram suiker en 200 gram slagroom in een mixerkom en sla het met de garde tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
Put 30 grams of flour, 2 eggs, 30 grams of sugar and 200 grams of whipped cream in a mixing bowl and mix it well.
Verdeel dit mengsel over de appels. Verdeel er daarna geschaafde amandelen over.
Spread this mixture over the apples. Then divide the almond flakes.
Zet de taart 30 minuten in de oven tot hij mooi goudgeel gebakken is. Mocht de taart iets te hard gaan en te donker worden, doe je er na zo'n 15 minuten even een vel aluminiumfolie overheen.
Place the pie in the oven for 30 minutes until it is nicely baked. If the pie goes too hard and becomes too dark, put a sheet of aluminum foil after 15 minutes.
Laat de taart afkoelen. Garneer 'm daarna eventueel met poedersuiker.
Let the pie cool down. Then garnish with icing sugar if you want.
Bon appétit!
Reacties
Een reactie posten