Koffiekoeken van bladerdeeg met een vulling van banaan en chocolade - Puff pastry cake with a banana chocolate filling
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,
Het was hoog tijd om mijn frigo's eens uit te kuisen want met al dat koken blijft er soms wel eens iets achter wat eigenlijk in de vuilnisbak hoort. Ik vond nog een rol bladerdeeg en ik had nog een 'bijna' overrijpe banaan, dus zocht ik naar een recept voor een bananentaart. Ik vond er eentje met verse kaas maar had helaas geen verse kaas in huis. Toen stootte ik op een receptje voor koffiekoeken van bladerdeeg met een vulling van banaan en chocolade.
Good evening,
It was about time to empty and clean my fridge, because all the cooking has as a result that there is always something that actually belongs to the trash can. I still found puff pastry and an 'almost' overripe banana, so I searched for a recipe for a banana pie. I found one with fresh cheese but did not have any fresh cheese in my fridge. I kept on searching the internet and I found a recipe for puff pastry cake with a banana and chocolate filling.
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients :
Verwarm de oven voor op 190°.
Pre-heat the oven to 190°.
Snij de banaan in stukjes en plet deze in een kommetje met de honing, de bruine suiker en het citroensap.
Cut the banana into pieces and crush them in a bowl. Add the honey, brown or white sugar and lemon juice.
Snij het bladerdeegvel in lapjes van 8x12cm.
Cut the puff pastry into patches of 8x12cm.
Leg op elk lapje een stuk chocolade en een dot bananenmoes.
Put a piece of chocolate on each patch and a bit of banana puree.
Maak de zijkanten van het lapje nat, rol ze over de vulling en drukt alle kanten goed aan.
Wet the sides of the patches, roll over the filling and press all sides well.
Leg alle broodjes op een bakplaat met boterpapier, smeer de bovenkanten in met losgeklopt ei en melk en bak een 20 tal minuten af in een oven van 190 graden.
Put all the cakes on a baking sheet covered with baking paper, brush the tops with a mixture of whipped egg and milk and bake for 20 minutes in a 190 degree oven.
Laat de broodjes afkoelen.
Let the cakes cool down.
English version in red
Goeieavond,
Het was hoog tijd om mijn frigo's eens uit te kuisen want met al dat koken blijft er soms wel eens iets achter wat eigenlijk in de vuilnisbak hoort. Ik vond nog een rol bladerdeeg en ik had nog een 'bijna' overrijpe banaan, dus zocht ik naar een recept voor een bananentaart. Ik vond er eentje met verse kaas maar had helaas geen verse kaas in huis. Toen stootte ik op een receptje voor koffiekoeken van bladerdeeg met een vulling van banaan en chocolade.
Good evening,
It was about time to empty and clean my fridge, because all the cooking has as a result that there is always something that actually belongs to the trash can. I still found puff pastry and an 'almost' overripe banana, so I searched for a recipe for a banana pie. I found one with fresh cheese but did not have any fresh cheese in my fridge. I kept on searching the internet and I found a recipe for puff pastry cake with a banana and chocolate filling.
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients :
- 1 groot vel bladerdeeg - puff pastry
- 1 rijpe banaan - 1 ripe banana
- 10 ml honing - 10 ml honey
- een theelepeltje bruine suiker of kristalsuiker - 1 tsp brown or white sugar
- sap van een halve citroen - juice of 1/2 lemon
- chocolade (ongeveer 20 gram per broodje) - chocolate (20 grams per piece of cake)
Verwarm de oven voor op 190°.
Pre-heat the oven to 190°.
Snij de banaan in stukjes en plet deze in een kommetje met de honing, de bruine suiker en het citroensap.
Cut the banana into pieces and crush them in a bowl. Add the honey, brown or white sugar and lemon juice.
Snij het bladerdeegvel in lapjes van 8x12cm.
Cut the puff pastry into patches of 8x12cm.
Leg op elk lapje een stuk chocolade en een dot bananenmoes.
Put a piece of chocolate on each patch and a bit of banana puree.
Maak de zijkanten van het lapje nat, rol ze over de vulling en drukt alle kanten goed aan.
Wet the sides of the patches, roll over the filling and press all sides well.
Leg alle broodjes op een bakplaat met boterpapier, smeer de bovenkanten in met losgeklopt ei en melk en bak een 20 tal minuten af in een oven van 190 graden.
Put all the cakes on a baking sheet covered with baking paper, brush the tops with a mixture of whipped egg and milk and bake for 20 minutes in a 190 degree oven.
Laat de broodjes afkoelen.
Let the cakes cool down.
Bon appƩtit!
Reacties
Een reactie posten