spaghetti alla carbonara

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,

Gisteren maakte ik spaghetti alla carbonara. Zoals velen was ik van plan om ook room te gebruiken. Maar na wat verder onderzoek kwam ik te weten dat dat voor een echte Italiaan een echte doodzonde is. Dus liet ik de room achterwege. Reken maar dat het stil zal zijn aan tafel!

PS: achteraf gezien zou ik er toch wel een beetje gekookte room aan toegevoegd hebben om het wat smeuïger te maken.

Good evening,
Yesterday I made spaghetti alla carbonara. Like many, I was planning to use cream as well. But after some further research, I realized that for a real Italian, it's a real mortal sin. So I left out the cream. Just want to say it will be very quiet at the table!


Note: I would have added some cooked cream to make it a little smoother and less dry

Dit zijn de ingrediënten - These are the ingredients (2p)
  • 200 gram spaghetti - 200 grams of spaghetti
  • 100 g Parmezaanse kaas in een blok - 100 grams of Parmesan cheese
  • 125 g gerookt spek - 125 grams of smoked bacon
  • klontje boter - some butter
  • scheutje olijfolie - some olive oil
  • zout - salt
  • 2.5 eieren - 2.5 eggs
  • peper van de molen - pepper
Zo ga je te werk - Instructions

Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
Bring water to the boil with quite some salt.

Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
Bak het gerookt spek in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.
Put a frying pan on the fire and heat a little butter and a spoon of olive oil.
Bake the smoked bacon in the hot pan. Let the bacon bake crispy, but stir them regularly.


Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Roer de kaas door het eiermengsel.
Take a bowl and break the eggs. Beat them up and add the grated Parmesan cheese. Stir the cheese through the egg mixture.

Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta al dente, net niet beetgaar.
As soon as the water boils you put in the spaghetti. Cook the pasta al dente.

Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.
Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.
Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen.
Voeg geen zout toe, de kaas zorgt voor de zoute smaak.

Drain off the spaghetti and put it in a large bowl.
Pour the mixture of eggs and Parmesan cheese over the hot pasta and stir carefully. As a result, the eggs will boil and the cheese will melt.
Add the crispy bacon and season the pasta with enough pepper.
Do not add salt, the cheese gives the salty taste.

Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
Stir a last time and serve the pasta alla carbonara with some extra grated Parmesan cheese.


Bon appétit!



Reacties