Ovenschotel met kip en champignonroomsaus - Oven dish with chicken and mushroom cream sauce
Follow my blog with Bloglovin
English version in red Goeieavond,
Als je zin hebt in comfort food dan maak je toch een lekkere ovenschotel. Ik hou van kip en ik hou enorm veel van champignons, dus maakte ik een ovenschotel met kip en champignonroomsaus. Serveer er gebakken aardappeltjes en een fris slaatje bij. Daar word ik nu eens echt blij van!
Good evening,
If you're dying for some comfort food, I suggest to make a nice oven dish. I love chicken and I love mushrooms a lot, so I made an oven dish with chicken and mushroom cream sauce. Serve with baked potatoes and a fresh salad. This really makes me so happy!
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2p)
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 200°. Beboter een ovenschaal.
Preheat the oven to 200 °. Grease an oven dish.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en omwikkel ze met ontbijtspek. Verhit een pan met wat boter of olie. Bak de kipfilets rondom goudbruin. Je hoeft ze niet helemaal gaar te bakken want ze garen zometeen nog verder in de oven.
Season the chicken fillets with salt and pepper and wrap them with the smoked bacon. Heat a pan with some butter or oil. Bake the chicken fillets golden brown. They don't have to be boiled completely yet. They still have to cook in the oven for 20 to 30 minutes.
Leg de kipfilets in de ovenschaal.
Put the chicken fillets in the greased oven dish.
Voeg indien nodig nog wat extra boter of olie toe aan het overgebleven braadvet en fruit de sjalot en de knoflook, totdat de sjalot zacht is. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur verder, totdat de champignons goudbruin zijn en het vrijgekomen vocht verdampt is.
If necessary add some extra butter or oil to the remaining frying fat and fry the shallot and garlic until the shallot is soft. Add the mushrooms and bake on high heat until the mushrooms are golden brown and the moisture released is evaporated.
Blus af met de witte wijn en laat inkoken.
Deglaze with the white wine and allow to reduce.
Voeg de slagroom, tijm en peterselie toe en laat kort even koken totdat de saus iets indikt (niet te lang anders hou je te weinig saus over).
Add the cream, thyme and parsley and let it boil until the sauce has slightly thickened (not too long otherwise you don't have enough sauce).
Verdeel de champignonroomsaus over de kipfilets en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
Divide the mushroom cream sauce over the chicken fillets and sprinkle with grated Parmesan cheese.
Bak 20 tot 30 minuten in de oven.
Bake 20 to 30 minutes in the oven.
Serveer er gebakken aardappeltjes en sla bij.
Serve with baked potatoes and salad.
English version in red Goeieavond,
Als je zin hebt in comfort food dan maak je toch een lekkere ovenschotel. Ik hou van kip en ik hou enorm veel van champignons, dus maakte ik een ovenschotel met kip en champignonroomsaus. Serveer er gebakken aardappeltjes en een fris slaatje bij. Daar word ik nu eens echt blij van!
Good evening,
If you're dying for some comfort food, I suggest to make a nice oven dish. I love chicken and I love mushrooms a lot, so I made an oven dish with chicken and mushroom cream sauce. Serve with baked potatoes and a fresh salad. This really makes me so happy!
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2p)
- 2 kipfilets - 2 chicken fillets
- 75 gram gerookt ontbijtspek - 75 grams of smoked bacon in thin slices
- 1 sjalotje, fijngesnipperd - 1 challot, finely chopped
- 1 teentje knoflook, fijngeperst - 1 clove of garlic, pressed
- 200 gram champignons in plakjes - 200 grams of mushrooms, in slices
- 50 ml droge wittewijn - 50 ml of dry white wine
- 125 ml slagroom - 125 ml cream
- 2 takjes tijm, enkel de blaadjes - 2 sprigs of fresh thyme, only the leaves
- 2 takjes peterselie, fijngehakt - 2 sprigs of parsley, finely chopped
- stukje Parmezaanse kaas, geraspt - a piece of Parmesan cheese, grated
- boter of olie om in te bakken - some butter or oil to bake
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 200°. Beboter een ovenschaal.
Preheat the oven to 200 °. Grease an oven dish.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en omwikkel ze met ontbijtspek. Verhit een pan met wat boter of olie. Bak de kipfilets rondom goudbruin. Je hoeft ze niet helemaal gaar te bakken want ze garen zometeen nog verder in de oven.
Season the chicken fillets with salt and pepper and wrap them with the smoked bacon. Heat a pan with some butter or oil. Bake the chicken fillets golden brown. They don't have to be boiled completely yet. They still have to cook in the oven for 20 to 30 minutes.
Leg de kipfilets in de ovenschaal.
Put the chicken fillets in the greased oven dish.
Voeg indien nodig nog wat extra boter of olie toe aan het overgebleven braadvet en fruit de sjalot en de knoflook, totdat de sjalot zacht is. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur verder, totdat de champignons goudbruin zijn en het vrijgekomen vocht verdampt is.
If necessary add some extra butter or oil to the remaining frying fat and fry the shallot and garlic until the shallot is soft. Add the mushrooms and bake on high heat until the mushrooms are golden brown and the moisture released is evaporated.
Blus af met de witte wijn en laat inkoken.
Deglaze with the white wine and allow to reduce.
Voeg de slagroom, tijm en peterselie toe en laat kort even koken totdat de saus iets indikt (niet te lang anders hou je te weinig saus over).
Add the cream, thyme and parsley and let it boil until the sauce has slightly thickened (not too long otherwise you don't have enough sauce).
Verdeel de champignonroomsaus over de kipfilets en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
Divide the mushroom cream sauce over the chicken fillets and sprinkle with grated Parmesan cheese.
Bak 20 tot 30 minuten in de oven.
Bake 20 to 30 minutes in the oven.
Serve with baked potatoes and salad.
Reacties
Een reactie posten