Kersthapje nr 1 : Brie met vijgen uit de oven - Christmas snack nr 1 : Brie with figs out of the oven

English version in red
Hallo
Kerst komt er aan en er zal in menig huisgezin weer deftig gekookt worden. Ook hier. Ik geef jullie alvast mee wat er hier op het menu staat. Eigen foto's volgen later want uiteraard moet ik het ook nog allemaal klaarmaken. Maar misschien zorgt het wel voor inspiratie mocht je nog niet weten wat je gaat klaarmaken.

Hey
Christmas is coming and many people will spend some time in the ktichen again. So will I. I will already share with you what is on the menu here. My own pictures will follow later on because I haven't prepared it yet ofcourse. But perhaps it will provide some inspiration if you do not know yet what you are going to prepare.



Ingrediënten - Ingredients (4p)
  • 1 el cashewnoten - 1 tbsp cashew nuts
  • 4 gedroogde vijgen - 4 dried figs
  • enkele takjes tijm - some sprigs of fresh thyme
  • 200 g Brie - 200 g Brie
  • peper van de molen - pepper
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rooster de cashewnoten en hak ze fijn.
Snijd de vijgen in kleine stukjes en snipper de tijm.
Snijd de Brie in blokjes en verdeel over vier vuurvaste potjes.
Voeg er de tijm en de vijgen bij en kruid met peper.
Zet de potjes vlak voor het serveren 8 minuten in de oven en werk af met de noten.
Serveer met een stukje toast.

Preheat the oven to 180 ° C.
Roast the cashew nuts and chop them.
Cut the figs into small pieces and cut the thyme.
Cut the Brie into cubes and spread over four heat resistant jars.
Add the thyme and the figs and season with pepper.
Put the jars in the oven 8 minutes before serving and finish with the nuts.
Serve with some toast.

Bon appétit!


Mijn volledig Kerstmenu - My Christmas Menu

Kersthapje 1 : Brie met vijgen uit de oven
Christmas snack 1 : Brie with figs out of the oven

Kersthapje 2 : Faux gras (of foie gras) met mango en opgelegde sjalotten
Christmas snack 2 : Faux gras (or foie gras) with mango and shallot

Kersthapje 3 : Scampiballetjes
Christmas snack 3 : Shrimp balls

Kerstvoorgerecht 1 : Soepje van prei met Sint-Jakobsvruchten
Christmas starter 1 : Leek soup with scallops

Kerstvoorgerecht 2 : Meloen met rauwe ham op een spiesje
Christmas starter 2 : Melon with raw ham on a skewer

Kersthoofdgerecht : Kreeft met zelfgemaakte kruidenboter
Christmas main dish : Lobster with homemade garlic butter

Kerstdessert : Appelroosjes met roomkaas
Christmas dessert : Apple cream cheese rose tart




For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties