Kerstvoorgerecht nr 1 : Soepje van prei met sint-jakobsvruchten - Christmas starter nr 1 : Leek soup with scallops
English version in red
Hallo
Na het aperitief en de lekkere hapjes, schuiven we aan tafel voor het eerste voorgerechtje : een soepje van prei met sint-jakobsvruchten.
Hey
After the aperitif and the tasty snacks, we sit down at the table for the first starter: a leek soup with scallops.
Ingrediënten - Ingredients (4p)
Reinig de prei en de ui en snijd ze in stukken.
Bak in een beetje olijfolie en stoof lichtjes op.
Voeg er het bouillonblokje, het water en de melk bij.
Kruid met peper en zout en laat garen onder gesloten deksel.
Mix de soep en steek door een fijne zeef.
Meng de geitenkaas onder de soep.
Snijd de lente-ui in korte stukken.
Bak de sint-jakobsvruchten (heel kort) in wat boter samen met de lente-ui.
Serveer de soep met de sint-jakobsvruchten en de lente-ui.
Een stukje brood met boter mag natuurlijk niet ontbreken.
Clean the leek and the onion and cut them into pieces.
Fry in a little olive oil.
Add the stock cube, the water and the milk.
Season with pepper and salt, put on a lid and let it simmer until the vegetables are soft.
Mix the soup and put through a fine sieve.
Mix the goat's cheese in the soup.
Cut the spring onions into short pieces.
Fry the scallops (not too long) in some butter together with the spring onion.
Serve the soup with the scallops and spring onions.
A piece of bread with butter can not be missed ofcourse.
Hallo
Na het aperitief en de lekkere hapjes, schuiven we aan tafel voor het eerste voorgerechtje : een soepje van prei met sint-jakobsvruchten.
Hey
After the aperitif and the tasty snacks, we sit down at the table for the first starter: a leek soup with scallops.
Ingrediënten - Ingredients (4p)
- 2 wit van prei - 2 leek whites
- 1 ui - 1 onion
- een scheut olijfolie - some olive oil
- 1 bouillonblokje (groenten of kip) - 1 stock cube (vegetable or chicken)
- 6 dl water - 6 dl water
- 1 dl melk - 1 dl milk
- 100 g zachte geitenkaas - 100 g soft goat's cheese
- 4 lente-ui - 4 spring onions
- 12 sint-jakobsvruchten - 12 scallops
- peper en zout - pepper and salt
Reinig de prei en de ui en snijd ze in stukken.
Bak in een beetje olijfolie en stoof lichtjes op.
Voeg er het bouillonblokje, het water en de melk bij.
Kruid met peper en zout en laat garen onder gesloten deksel.
Mix de soep en steek door een fijne zeef.
Meng de geitenkaas onder de soep.
Snijd de lente-ui in korte stukken.
Bak de sint-jakobsvruchten (heel kort) in wat boter samen met de lente-ui.
Serveer de soep met de sint-jakobsvruchten en de lente-ui.
Een stukje brood met boter mag natuurlijk niet ontbreken.
Clean the leek and the onion and cut them into pieces.
Fry in a little olive oil.
Add the stock cube, the water and the milk.
Season with pepper and salt, put on a lid and let it simmer until the vegetables are soft.
Mix the soup and put through a fine sieve.
Mix the goat's cheese in the soup.
Cut the spring onions into short pieces.
Fry the scallops (not too long) in some butter together with the spring onion.
Serve the soup with the scallops and spring onions.
A piece of bread with butter can not be missed ofcourse.
Bon appétit!
Mijn volledig Kerstmenu - My Christmas Menu
Kersthapje 1 : Brie met vijgen uit de oven
Christmas snack 1 : Brie with figs out of the oven
Kersthapje 2 : Faux gras (of foie gras) met mango en opgelegde sjalotten
Christmas snack 2 : Faux gras (or foie gras) with mango and shallot
Kersthapje 3 : Scampiballetjes
Christmas snack 3 : Shrimp balls
Kerstvoorgerecht 1 : Soepje van prei met Sint-Jakobsvruchten
Christmas starter 1 : Leek soup with scallops
Kerstvoorgerecht 2 : Meloen met rauwe ham op een spiesje
Christmas starter 2 : Melon with raw ham on a skewer
Kersthoofdgerecht : Kreeft met zelfgemaakte kruidenboter
Christmas main dish : Lobster with homemade garlic butter
Kerstdessert : Appelroosjes met roomkaas
Christmas dessert : Apple cream cheese rose tart
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten