Kerstvoorgerecht nr 2 : Meloen met rauwe ham op een spiesje - Christmas starter nr 2 : Melon with raw ham on a skewer
English version in red
Hallo
Tijd voor het tweede voorgerechtje : meloen met rauwe ham op een spiesje.
Wij hebben onlangs een volledige ham gekocht waar we echt niet kunnen afblijven. Dus vonden we het maar normaal om die ook te gebruiken in een voorgerecht. Ik weet het.... het is een klassiek gerechtje maar dat smaakt altijd lekker en is ook fris en licht.
Hey
Time for the second starter: melon with raw ham on a skewer.
We recently bought a full ham which we really can not resist. So we thought it was normal to use it in a starter. I know .... it is a classic dish but it always tastes good and is so fresh and light.
Ingrediënten - Ingredients (4p)
Ik voorzie voor elke persoon 2 kleine spiesjes.
Gebruik een meloenlepeltje om 16 kleine bolletjes uit de meloen te halen.
Snijd 16 dunne sneetjes rauwe ham.
Rijg afwisselend een bolletje meloen, een sneetje ham, een mozzarella bolletje, terug een sneetje ham en als laatste een bolletje meloen.
Ik heb wel eerst de bolletjes mozzarella gekruid met peper en zout en een beetje olijfolie.
Afwerken met basilicum.
I provide 2 small skewers for each person.
Use a melon spoon to cut 16 small balls out of the melon.
Cut 16 thin slices of raw ham.
Baste alternately a ball of melon, a slice of ham, a ball of mozzarella, another slice of ham and finally a ball of melon.
First I've seasoned the balls of mozzarella with pepper and salt and a little olive oil.
Garnish with basil.
Hallo
Tijd voor het tweede voorgerechtje : meloen met rauwe ham op een spiesje.
Wij hebben onlangs een volledige ham gekocht waar we echt niet kunnen afblijven. Dus vonden we het maar normaal om die ook te gebruiken in een voorgerecht. Ik weet het.... het is een klassiek gerechtje maar dat smaakt altijd lekker en is ook fris en licht.
Hey
Time for the second starter: melon with raw ham on a skewer.
We recently bought a full ham which we really can not resist. So we thought it was normal to use it in a starter. I know .... it is a classic dish but it always tastes good and is so fresh and light.
Ingrediënten - Ingredients (4p)
- 1 rijpe meloen (Galia of Guantaloupe) - 1 ripe melon (Galia or Guantaloupe)
- rauwe ham - raw ham
- kleine bolletjes mozzarella - small bolls of mozzarella
Ik voorzie voor elke persoon 2 kleine spiesjes.
Gebruik een meloenlepeltje om 16 kleine bolletjes uit de meloen te halen.
Snijd 16 dunne sneetjes rauwe ham.
Rijg afwisselend een bolletje meloen, een sneetje ham, een mozzarella bolletje, terug een sneetje ham en als laatste een bolletje meloen.
Ik heb wel eerst de bolletjes mozzarella gekruid met peper en zout en een beetje olijfolie.
Afwerken met basilicum.
I provide 2 small skewers for each person.
Use a melon spoon to cut 16 small balls out of the melon.
Cut 16 thin slices of raw ham.
Baste alternately a ball of melon, a slice of ham, a ball of mozzarella, another slice of ham and finally a ball of melon.
First I've seasoned the balls of mozzarella with pepper and salt and a little olive oil.
Garnish with basil.
Bon appétit!
Mijn volledig Kerstmenu - My Christmas Menu
Kersthapje 1 : Brie met vijgen uit de oven
Christmas snack 1 : Brie with figs out of the oven
Kersthapje 2 : Faux gras (of foie gras) met mango en opgelegde sjalotten
Christmas snack 2 : Faux gras (or foie gras) with mango and shallot
Kersthapje 3 : Scampiballetjes
Christmas snack 3 : Shrimp balls
Kerstvoorgerecht 1 : Soepje van prei met Sint-Jakobsvruchten
Christmas starter 1 : Leek soup with scallops
Kerstvoorgerecht 2 : Meloen met rauwe ham op een spiesje
Christmas starter 2 : Melon with raw ham on a skewer
Kersthoofdgerecht : Kreeft met zelfgemaakte kruidenboter
Christmas main dish : Lobster with homemade garlic butter
Kerstdessert : Appelroosjes met roomkaas
Christmas dessert : Apple cream cheese rose tart
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten